Præsentation (dansk)

Velkommen til min hjemmeside, Expanding Our Horizon. Navnet dækker over ønsket om at udvide sin horisont, tilegne sig nye kompetencer og udvikle sig hele livet. Det er den røde tråd i alt, hvad jeg foretager mig. Dette er i højere grad min hjemmeside som person, end en side med kommercielt sigte.

Der er 3 vigtige elementer i mit liv:

  • At rejse ud og opleve verden.
  • Familie og venner.
  • Arbejdet som bestyrelsesmedlem og erhvervsrådgiver. Tidligere erhvervsdirektør, salgschef, eksportchef, diplomat, turistchef, netværksleder. Personale- og projektleder. Lobbyist.

De smelter sammen. Når jeg rejser trækker jeg på at have studeret internationale relationer, økonomi, handel og samfundsforhold, og ikke mindst at jeg har arbejdet og studeret samlet 7,5 år i udlandet. Når man arbejder med eksport, hjælper det at have en dyb forståelse og et praktisk kendskab til erhvervslivet, samfundet, sproget og kulturen i mange lande. Når jeg rejser, er det mit ønske at fortælle om verden på en måde, så andre i Danmark får øjnene op for de muligheder, der er for eksport og den læring verden tilbyder. En læring, der kan sikre til at sikre vores vækst og velfærd fremover. Det er oftest på rejser, jeg bliver helt up to date med det nyeste indenfor teknologi og digitalisering, design mm. Det er også på rejser, jeg reflekterer over, hvor forskelligt god ledelse udøves. Samtidig kan jeg som menneske ikke lade være med at ønske, at mine erfaringer kan inspirere andre til at turde rejse. Rejse alene som kvinde, uanset at de måtte være blevet skilt og skal vænne sig til at være alene igen. Rejse med børn, både små og store børn, som kernefamilie og alene med børnene som kvinde og mor. Tage på vilde jordomrejser, hvor ingen lande er udenfor rækkevidde.

Bestyrelsesmedlem og erhvervsrådgiver:

Min rolle i bestyrelser er oftest at sikre vækst og salg gennem netværk, samt ledelsesmæssig og strategisk sparring i små og mellemstore virksomheder. Ofte ejer-ledede.

Mit fokus som rådgiver er salg og eksport – strategisk salg til executives, B2B, eksport, samt online salg. Jeg har arbejdet på tværs af brancher i 20 år og er især optaget af IT, sundhed, industri og iværksættere.

Jeg har især erfaring med eksport til Norden og Baltikum, hvor jeg har været udstationeret for Udenrigsministeriet som eksportchef i samlet 6 år. Udgangspunktet for min eksportrådgivning drejer sig om at have en realistisk plan / strategi for finansiering, salg, markedsføring, ledelse mm.

FNs verdensmål / SDG:

Min spidskompetence er skæringsfeltet mellem offentlig og privat, politisk og kommerciel, og jeg er en af de få, der både kender spillereglerne i erhvervslivet, embedsværket og det politiske liv. Med FNs verdensmål på både erhvervslivets og det offentliges dagsorden er min baggrund som erhvervsdirektør, diplomat og controller for bistandsprojekter gået op i en højere enhed.

Sociale medier:

Min LinkedIn-profil er opdateret med CV for såvel almindelig erhvervsbaggrund som bestyrelsesarbejde. Her er referencer og en litteraturliste med over 100 artikler, hvor jeg har skrevet om eller er blevet citeret vedrørende eksport- og erhvervsfremme. Det er på Linkedin, jeg primært er aktiv forretningsmæssigt.

Du er velkommen til at kontakte mig på mail: mette at expandingourhorizon.dk og mobil +45 6171 3720.

Firmaet er placeret på Frederiksberg, og arbejdet foregår overalt, hvor der er internetforbindelse.

Du kan finde mig på Twitter på mette_ehlers. Da jeg pt. ikke lobbyer for en særlig interesse, er denne ikke så aktiv.

Da jeg igennem mange år har arbejdet og rejst internationalt, er der også en engelsksproget præsentation.

Endvidere er der en profil af mig som globetrotter. Denne understøttes af en Instagramprofil med rejsebilleder. Denne er lavet, fordi rejsebilleder inspirerer. https://www.instagram.com/expandingourhorizon/