Præsentation

Velkommen til min hjemmeside, Expanding Our Horizon. Navnet handler for mig om at udvide sin horisont, lære nye kompetencer og udvikle sig hele livet. Dette går igennem alt, hvad jeg foretager mig.

Der er 3 vigtige elementer i mit liv:

  • Arbejdet som bestyrelsesmedlem og erhvervsrådgiver. Tidligere erhvervsdirektør, salgschef, eksportchef, diplomat, turistchef. Personale- og projektleder. Lobbyist.
  • At rejse ud og opleve verden.
  • Familie og venner.

Det smelter sammen. Når jeg rejser trækker jeg ubetinget på, at have studeret internationale relationer, økonomi, handel og samfundsforhold, og ikke mindst at jeg har arbejdet og studeret samlet knapt 8 år i udlandet. Når man arbejder med eksport, hjælper det at have en dyb forståelse og et praktisk kendskab til erhvervslivet, samfundet, sproget og kulturen i mange lande. Når jeg rejser, er det mit ønske at fortælle om verden på en måde, så andre i Danmark får øje på det muligheder, der er for eksport og den læring verden tilbyder, der kan bidrage til at sikre vores vækst og velfærd fremover. Det er oftest på rejser, jeg bliver helt opdateret med det nyeste i forhold til teknologi og digitalisering, design mm. Det er også på rejser, jeg reflekterer over, hvor forskelligt god ledelse udøves.

Bestyrelsesmedlem og erhvervsrådgiver:

Min rolle i bestyrelser er oftest at sikre vækst og salg gennem netværk, samt ledelsesmæssig og strategisk sparring i små og mellemstore virksomheder. Ofte ejerledede.

Mit fokus som rådgiver er salg og eksport – strategisk salg til executives, B2B, eksport, samt online salg. Jeg har arbejdet på tværs af brancher i 20 år og holder særligt af IT, sundhed, industri og iværksættere.

Jeg har særlig erfaring med eksport til Norden og Baltikum, hvor jeg har været udstationeret som eksportchef i samlet 6 år. Værktøjskassen til at gå i gang med eksport handler om at have en realistisk plan / strategi for finansiering, salg, markedsføring, ledelse mm. På mange måder som når man ønsker at vinde andre markedssegmenter.

Mit område er skæringsfeltet mellem offentlig og privat, politisk og kommerciel, og jeg er en af de få, der både kender spillereglerne i erhvervslivet, embedsværket og det politiske liv. Med FNs verdensmål på såvel erhvervslivets som det offentliges dagsorden er min baggrund som erhvervsdirektør, diplomat og controller for bistandsprojekter gået op i en højere enhed.

Min LinkedIn-profil er opdateret med CV for såvel almindelig erhvervsbaggrund som bestyrelsesarbejde. Her er referencer og en litteraturliste med over 100 artikler, som jeg har skrevet eller er blevet citeret i vedrørende eksport- og erhvervsfremme. Det er på LinkedIn, jeg primært er aktiv forretningsmæssigt. Her er fokus på udvikling af kvaliteten af bestyrelsesarbejdet i Danmark.

Du er velkommen til at kontakte mig på mail: mette at expandingourhorizon.dk og mobil +45 6171 3720.

Du kan finde mig på Twitter på mette_ehlers. Da jeg pt. ikke lobbyer for en særlig interesse, er denne ikke aktiv, og pt. kun udtryk for min personlige holdning.

Min præsentation findes også i en engelsk version af hensyn til mit netværk.

Endvidere er der en profil af mig som globetrotter. Denne understøttes af en Instagramprofil med rejsebilleder.