Foredrag

Jeg deler gerne af mine oplevelser. De kan vedrøre:

 • international handel, erhvervsudvikling, eksport og iværksætteri rundt om i verden.
 • hvordan man tilrettelægger sit liv, så det bliver muligt at rejse jorden rundt, når man er midt i livet og har husleje og børn.
 • at rejse med børn – jorden rundt – på den kinesiske mur, på Galapagos, i Cambodia, Laos, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Amazonas og rundt i Danmark og Sverige.
 • at rejse med store børn til Sydkorea, Balkan, Portugal og Botswana.
 • at rejse tre generationer sammen til såvel Letland som Sydafrika.
 • at blive ved med at rejse selv om man bliver skilt.
 • at rejse alene som kvinde – feks. Centralamerika, Silkevejen og Vestafrika.
 • at rejse til farlige lande (som kvinde) som Irak, Nigeria og Pakistan.
 • praktiske råd til planlægning og til at rejse sikkert
 • at være medlem af De Berejstes Klub.
 • at være udstationeret.

Blandt mine seneste rejseforedrag er:

Rejser med børn

Rejser gennem Afrika under pandemien

Målet om at rejse til ALLE verdens lande – og endda som kvinde – og som mor – og dermed en af max 5 globalt

Sudan, Sydsudan og Den Centralafrikanske Republik under pandemien

Silkevejen – den sagnomspundne handelsrute

Jorden rundt på 100 dage – hvordan kommer man jorden rundt midt i livet, når man har mindre tid og lidt flere penge end som backpacker i 20erne, men også har job, bolig og endda delebørn.

Bliv selv inspireret og få tips til at opleve:

 • At overnatte på ishotel; at sne inde i Transnistrien; at lægge Dannebrog i røde og hvide sten i Tallinn; at blive fulgt af en venlig betjent på den kinesiske mur og andre af de særlige oplevelser rejser giver.
 • at klappe leoparder og løver med børnene; at ride på elefanter; at fodre strudse og kænguruer; at holde et dovendyr og en koala forsigtigt; at se hvaler og andre store dyreoplevelser.
 • at spise blæksprutter, der stadig bevæger sig og suger sig fast til tænderne; at spise fugleedderkopper; flagermus, mongolian hot pot med fåreøjne og andre specielle retter.
 • at rejse med den transmongolske jernbane, hurtigtog i Japan og Taiwan, campervan med telt på taget i Lesotho, eller leje bil i Sydafrika.

Du er velkommen til at kontakte mig på mette @ expandingourhorizon.dk og +45 6171 3720Interview af Every Passport Stamp: At rejse jorden rundt

Se med når jeg bliver interviewet af grundlæggeren Stefan Krasowski af Every Passport Stamp, en af de få personer der har besøgt alle lande i verden. Her fortæller jeg om mine tanker og oplevelser som rejsende. Blandt andet om Cafe Globen i Danmark, en café for alle med interesse i at rejse, samt turen med mine børn, Nicolai, Lærke og Ella til Færøerne under Corona-pandemien. Hør om højdepunkter fra mine to jordomrejser samt erfaringer om at arbejde digitalt og med diplomati.Virtuelt foredrag: Jorden rundt på 100 dage

Har du lyst til at rejse jorden rundt, er her gode råd til at få virkeliggjort drømmen. Mette Ehlers Mikkelsen og Jakob Linaa Jensen er begge medlemmer af De Berejstes Klub. De rejste jorden rundt på 100 dage til og med februar 2020. Dermed nåede de lige retur, inden pandemien lukkede verden. De deler her erfaringer og gode råd til planlægningen. Både med fly, ruter, store børn, der er med på dele af rejsen, vaccinationer og at være digital nomade, dvs. arbejde undervejs. Ole Pedersen er kameramand og producer.

Virtuelt foredrag: Papua Ny Guinea

Sagnomspundne og mytiske Papua Ny Guinea. Besøg det farlige land sikkert. Mød befolkningen i landsbyerne i matriarkatet og på øgrupper som Trobianderne og Conflict Islands. Jakob Linaa Jensen (medlem nr. 233 i De Berejstes Klub) og Mette Ehlers Mikkelsen (medlem nr. 707 i De Berejstes Klub) fortæller om at sejle rundt mellem øerne som en del af deres jordomrejse. De besøgte landet i januar-februar 2020. Ole Pedersen er kameramand og producer.

Virtuelt foredrag: Tordendragens Land

Tordendragens Land – Bhutan. Det lille land i Himalayas bjerge. Mellem Kina, Indien og Nepal. Landet med positivt bidrag til verdens Co2 balance og et BNP, der opgøres i LYKKE. Jakob Linaa Jensen (Der har besøgt 143 lande) og Mette Ehlers Mikkelsen (Der har besøgt 153 lande) fortæller om at vandre helt op til templet Tigers Nest, besøge templer og en familie på landet, som en del af deres jordomrejse. De besøgte landet i december 2019. Ole Pedersen er kameramand og producer.

Virtuelt foredrag: Det dyre dykkerparadis

Palau – dyrt dykkerparadis. Et af de første lande vi besøgte på vej ud i Stillehavet. Jakob Linaa Jensen (Der har besøgt 143 lande) og Mette Ehlers Mikkelsen (Der har besøgt 153 lande) fortæller om at snorkle blandt tusinder af store gyldne vandmænd i en sø i en af Rock Island, der er Unesco verdensarv, som en del af deres jordomrejse. De besøgte landet i januar 2020. Ole Pedersen er kameramand og producer.