ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Koalaer, kænguruer og næbdyr

Taronga ZOO i Sydney ligger perfekt op af en bjergside på den modsatte side af havnen i forhold til operahuset. Vi sejlede fra Circular til Zoo og nød udsigten og den friske luft. Vi tog svævebanen op og gik så ned igennem den store, grønne park med den smukke udsigt.

Vi aede koaler og stod længe og nød dem tæt på hele tre forskellige steder i parken. De bruger ca 20 timer i døgnet på at sove og fordøje eucalyptusbladene, så det er et hit, når de endelig bevæger sig. En af dem vi så sprang fra et træ til et andet og satte sig ovenpå en anden, indtil den var træt af at have en numse på næsen og flyttede sig. De sad længe og spiste og krammede og var ret bamseagtige og mere børnevenlige.

Kænguruerne måtte vi naturligvis se så mange gange som muligt. Næbdyrene er lidt seje. De svømmer godt og har svømmehud ligesom ænderne. Samtidig har de klæer, så de kan komme omkring oppe på land. Og endelig har de gift i klæerne, så de kan virkelig forsvare sig. De
ligner små bævere i deres kropsbygning, men har så andenæb og andefødder. Et sjovt dyr. Tasmanske djævle. Wombater (pungdyr på størrelse med en lille gris). Possum (lille pungdyr). Myrepindsvinet (en lille myresluger med pigge som et pindsvin). Vi nåede naturligvis at lære en masse om miljøvenlige huse i et modelfamiliehus, holde en slange (en brun Viper giftslange), lege i børnezoo. hvor Lærke var ved at gå ind i en kalkun og tog flugten, og vi fodrede girafferne med gulerødder.

Skriv et svar