ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Cashaca og guarana – honningsyp og champagnebrus

En grøn, SØD likør lavet på figen… var ikke liiiige det – mens caipirinha’erne er virkelig gode, men alt for stærke til at blive andet end en sjælden oplevelse. Caipirinha smager lidt som mojito. De laves af cachaca, alkohol lavet af sukkerrør plus lime og sukker. Cachaca smager mest som honningsyp, når det ikke er blandet. Christian og Mette mente bestemt, at honningsyp var sønderjysk, men Carsten kender det ikke, så det er det måske ikke alligevel… Frisk saft fra grønne kokosnødder smager frisk afkølet, og når man hugger nødderne over, så er det sjovt at grave kødet ud. Guarana sodavand har vi ogsp fået en del af. Christian og Mette syntes, det var helt nostalgisk at opdage, at det er smagen fra den grønne sodavandsis, champagnebrus, og den norske sodavand med samme navn. Begge dele noget, vi syntes var ret stort som børn.

Brasilianerne er gode til at lave fiskeretter – ørredpate og ørredfilletter på den lille restaurant i Cerra de Bociana. Nicolai spiste godt til! Friske blæksprutter med store lyserøde arme med sugekopper. Fiskestuvning – Mocheque smager himmelsk. Bøffer kan de også servere, omend vi slet ikke får samme mængde som i Argentina. Maden er sundere end i Chile og Argentina. Vi får mere frugt og flere grøntsager. Næsten alle de frugter vi får er dog kendte og selv om de er dyrket her, så er mange bragt hertil fra asien oprindeligt.

Bønner er fortsat en vigtig del af maden – helt mørke bønner i sovs eller lysere bønner i sovs med maniokmel drysset over. Det er så ikke lige os. Portugiserne kæmpede med både Frankrig og Holland om Brasilien, så havde en af dem vundet, havde vi måske fået croissanter eller frølår i stedet.

Desserterne er utroligt søde. En rød figenbrød-lignende firkant lavet af guavafrugt. Man skærer den i skiver, og hvis man vil bryde det søde, så spiser man en skive ricottaost ovenpå. Tilsvarende kage laves af banan. Kokosdessert, ananasdessert, karamelsovt, majskage… alt det nåede vi at smage alene på pousadaen i den atlantiske regnskov. Det var godt, at vi også vandrede en del.

One thought on “Cashaca og guarana – honningsyp og champagnebrus

Skriv et svar