ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Vi rører skildpaddeunger – århh, hvor er de søde

Skildpaddeprojektet var imponerende! Vi så et helt kuld af små Leatherback-skildpadder, der lige var kommet ud af deres æg. Vi fik lov at røre dem og se dem helt tæt på. Lidt senere blev de sat ud i et lille bassin, hvor de skal være det første stykke tid, inden de kan komme ud i havet igen. En del af projektet går ud på at samle æg ind, og lade dem klække et sikkert sted, samt at sætte dem ud i havet på en måde, så det er mere end de sædvanlige 1-2 skildpadder, der når voksenalderen ud af 1000 æg. Leatherback-skildpadderne er de allerstørste af skildpadderne, og det var lidt svært at forestille sig, at de kan blive højere end de voksne.
Vi så også skildpadderne blive fodret. De er så store, som tanks i vandet med deres skjold. De fik fisk med (vitamin)piller i – een hver. Derudover fik de masser af almindelige fisk. Vi fulgte tæt efter projektmedarbejderne. Projektet har ialt aktiveret og uddannet 400 lokale børn. Det var skønt at se dem tage ansvar for dyrene. Lige så mange lokale familier lever af projektet, fordi fiskerne tjener penge på at finde skildpaddernes æg, mange er ansat i cafeen, butikken, laver ting der sælges fra projektet, leverer fisk til dyrene etc. 100 biologistuderende fra universiteterne deltager hvert år, og mange af dem kommer ud og arbejder på de 20 stationer, projektet har. Der undervises i, hvordan beboelse langs stranden kan have belysning, som ikke skræmmer skildpadderne væk, hvordan fiskeredskaber kan udvikles så de ikke får bifangst af skildpadder etc etc.


Vi kom derind to dage i træk, købte t-shirts mm til Nicolai og Lærke og fik vist støttet projektet.

Skriv et svar