ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Skovfrøer spiser frøer – på cykeltur i Hangzhou

3 timers kørsel fra Suzhou ligger Hangzhou. Endnu en “mindre” kinesisk by, som viste sig at have 6 mio. indb. !

Køreturen igennem et landskab med masser af små marker, små floder og åer og enorme lyserøde huse med spir og tårne … de små slotte tilhører lokale landmænd, som har fået god betaling for jord, der er eksproprieret til motorveje og udvidelse af byerne. En del af dem har i dag fabrikker, der producerer sprøjtemidler, silke mm. Regeringen vil gerne motivere unge til at blive i landbruget, derfor den generøse politik.

Vestsøen er et smukt grønt område i Hangzhou, som vi heldigvis bor lige ned til. Der er udlejning af cykler, og det er fedt endelig igen at komme ud og cykle. Vi fandt en herlig udlejer på et fortov tæt på hotellet, altid smilende og med to cykler med barnestole. Så var vi på vej ud over små broer langs hængepilene, med smukke solnedgange, parker med søer med lotusblomster, moderne storby og gamle pagoder. Kineserne går romantiske rundt parvis og i små grupper – og på det bedste sted at nyde solnedgangen er der sat 100 hvide plasticstole op, som er fyldt.

Vi nyder at få vind i håret 2 dage i træk – at stoppe et sted og spille frisbee, bare os og diverse børn der kommer forbi med deres forældre. Sidde på en bænk og lege med Disneyfigurer. Sætte blækspruttedragen op. Bare cykle.

Eneste irritationsmoment er, at vi tvinges til at køre udenom parken på de trafikkerede veje af utallige små uniformerede mænd, der står overalt og hver især har autoritet til at vinke afværgende med hånden og ryste på hovedet… oftest uden indlysende grund og logik for slet ikke at tale om et konstruktivt alternativ. Reglerne er ofte – ja til elbiler (ejet af de lokale magthavere), nej til alle andre – ja til taxier og enkelte biler, nej til cykler og knallerter – ja til alle i dag, nej til cykler i går … man må skulle være vokset op med kommunisme, for ikke at blive irriteret.

Positivt i gadebilledet var en enorm danskejet butik, nemlig Bestsellers Vero Moda og Jack & Jones – og så fristedet Haagen Dasz, hvor isen er god omend bare for dyr.

Skovfrøerne spiste frøer – på musikcafe ved søen spiste vi igen skøn mad, som vi får så tit. Frokosten her var bla. friskstegte frøer – de smager som kylling og både Nicolai og Lærke spiste med stor fornøjelse. I børnehaven Spiloppen er de begge i skovfrøgruppen!

Skriv et svar