AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

“Is for fotos”-programmet

Hvad gør forældre, når en milliard kinesere står i kø for at fotografere ens børn ? Vi vil rigtig gerne imødekomme de søde og smilende kinesere, som ca. 30 gange om dagen spørger, om de må tage et billede af dem selv sammen med Lærke og Nicolai – udover alle dem, som bare skyder løs uden at spørge. Der er blot så mange, at Lærke hver 5. gang, dvs ca. 6 gange dagligt siger nej. Hun synes bedst om kinesiske børnefamilier og smukke unge piger.

… vi smiler, motiverer, hjælper børnene til selv at sætte grænser… og så må vi erkende, at hvor Irak har et “olie for mad”-program, så har vi et “is for fotos”-program, hvor ungerne engang imellem får en is for at stille op til lidt flere fotos, end de har lyst til.

Der er mange kinesiske turister og meget larm!!! Det er svært at finde et fredfyldt hjørne, hvor der er stille, og hvor man ikke bliver fotograferet. Stilhed er en dyr vare …

En nyåbnet fotoudstilling i Shangai med privates fotos taget med mobiltelefoner har aktuelt rejst spørgsmålet om grænser for privatlivet i Kina.

Det gode er, at så kan vi som turister ret roligt fotografere løs – og vi tager selv ret mange fotos … 🙂
+ vi har rigtig let ved at komme i kontakt med folk og lære dem bedre at kende. Det er spændende og lærerigt.

Skriv et svar