AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Hensynsfuld kørsel på en ny måde…

Det er virkelig specielt at køre i en bil i Beijing. Alle veje er tætpakkede med biler, og der hersker tilsyneladende fuldstændigt kaos. Er der et hul i trafikken, udfyldes det øjeblikkeligt med et hastigt vognebanskift, og hvis der ikke er et hul…. så laver man da bare alligevel et dødsforagtende vognbaneskift, hvis det betyder marginalt større fremdrift. Bilkørsel i Beijing falder nogenlunde uden for kategori og er i høj grad kendetegnet ved “det muliges kunst”.

Er man cyklist eller fodgænger gælder det om at færdes i klumper, så bilisterne eller cyklisterne ikke er i tvivl om at det vil blive virkelig fælt, hvis de påkører en(=mange). Det så sagt, har vi faktisk endnu ikke set uheld eller buler. Tværtimod så glider trafikken – når der altså ikke bare er kø. …så vi synes sådan set, pånær osen, at det er meget behageligt, omend det er lidt som med Kung Fu showet: Dont try this at home.

Skriv et svar