ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Bangkoks flydende marked

Vi tog tidligt afsted til Bangkoks flydende marked, der er blevet et rent turistudstyrsstykke, men som alligevel indebærer en dejlig og imponerende tur i longtail båd. Det er lange smalle både med en piskerismotor på en lang pind. De er helt fladbundende og banker noget ned i bølgerne, hvis man sidder forrest. Mens vi susede afsted med 15-20 knob nød vi at se de store mangotræer langs de smalle kanaler, hvor de også var i gang med at høste frugterne. Kokospalmer i plantager med snorlige rækker palmer bugnende af kokosnødder. Livsfarlige at befinde sig i, for de har det med at falde ned og det kræver mere end panodil hvis man får en kokosnød i hovedet. Der var virkelig højvande hhv oversvømmelser overalt, og vi forstod, hvorfor husene var på pæle og alle havde både foran. Rigdommen i forhold til Vietnam fornemmedes, for husene var ikke rustent bølgeblik, men af træ eller sten med overskud til husdyr, masser af blomster i krukker og snoede træsøjler omkring terasserne.

Markedet solgte alt fra thaisilke til slangeskindstasker og udstoppede slanger. Lærke fik en fin lille trædukke i en båd fyldt med eksotiske frugter. Vi stoppede et sted på vejen, hvor vi kunne se, hvordan de klatrer op i kokospalmerne for at høste samle saft til sukker fra blomsterne og høste kokosnødderne. Ungerne klatrede rask op af bambusstigerne. Vi spiste kokos og drak vand.

Så stod programmet på elefantridning, derefter slangeshowet og så frokost. Efter frokosten var vi i parken, hvor vi både så krokodilleshow, elefantshow og orkideer. Vi så et flot tryllenummer, hvor tryllekunstneren fyldte et akvarie med fisk. Om aftenen besøgte
vi vores guide Roys familie.

Sikke en fantastisk dag. Fuld af indtryk. Vi var udmattede og glade bagefter.

Skriv et svar