ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Christians fødselsdag

I dag er det Christians fødselsdag – hurra hurra hurra.
Fødselsdagssang og kort og tegninger. Nicolai vækkede Mette kl 6, for nu skulle de ud på badeværelset og tegne. Forventningens glæde var vist lige så stor hos ungerne, som hos Christian. Christian var begejstret for rigtig at opdage den hvide strand, der er skaller af koraller mere end det er sand. Svajende palmer i bedste bounty-stil med masser af kokosnødder. Hænemoren Mette har instrueret Nicolai og Lærke om, at de ikke må lege under palmerne, så de ikke får en “gravity affected” kokosnød i hovedet. Vejret er behageligt varmt, omend regnen kommer hen på eftermiddagen. Selv Mette går ud og bader uden at gyse, så vandet må være omkring 30 grader. Hele bugten foran os er et koralrev med masser af fisk. Brændingen med et dropoff på 50 m er langt ude, og vandet er roligt indenfor. Det er jo ren luksus. Vi så de lokale gå mellem koralerne og fiske blæksprutter med spyd.

Dagens dyr er ubetinget eremitkrebsen. Mette fandt en stor en på stranden. Nicolai eksperimenterede med, hvordan vi fik den lokket ud af dens sneglehus. Det virkede bedst at løfte den op i luften og at lægge den ned i den gennemsigtige plasticskål med vand i. Så kunne vi også sætte låget på og se ned på den gennem forstørrelsesglassene.
Biologitimen fortsatte i timevis. Eremitkrebsen stak af i løbet af natten – velfortjent synes forældrene egentlig, omend den ikke led overlast. Vi fandt mange eremitkrebs på stranden. De fleste er helt små, og man opdager dem kun, hvis man lægger mærke til, at en konkylie pludselig bevæger sig.Vi nød dagen og stedet. Spiste is, læste bøger på terassen foran vores hytte (eller bure, som det hedder her), samlede muslingeskaller og sneglehuse og blomster, svømmede i poolen, spillede bordtennis…

Mette fandt en suveræn børnebog på dansk (!) på hotellet. “Historier fra de varme lande” kan ikke anbefales nok. Sørens mor fortæller historier for Søren om alle hendes eventyr – dengang mor… blev taget til fange af indianerne, var astronaut, nær var blevet ædt af en leopard, var perledykker, var lokomotivfører, besteg Mount Everest etc. Seje og skønne historier. Nicolai og Lærke kan slet ikke få nok af højtlæsningen, så det kan ikke vare mange dage, før hele bogen er læst. De to lokale musikere var skønne, spillede Elvis tilsat lokale rytmer og har fået os til at danse.Lærke fik flettet håret til braids. 45 små fletninger! Det tog timevis. Lani fra landsbyen var forsigtig og dejlig. Lærke blev heldigvis meget stolt over resultatet.

Skriv et svar