ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Vinsmagning hos Emiliana

Casablanca dalen er et af de steder, vi får den gode chilenske vin fra. På vej til Valparaiso og Isla Negra fra Santiago går vejen lige igennem dalen. I går havde vi set langt efter de smukke vingårde, så i dag måtte vi stoppe ved den økologiske af dem. Det gjorde vi, og det blev ubetinget den bedste vinsmagning, vi har prøvet. Vingården Emiliana får lige vores bedste anbefalinger. De har mærkerne Emiliana, Novas, G/Ge og Coyum. Kan købes i Coop og øko-forretninger i DK. www.emiliana.clVinene var af høj kvalitet, og havde vundet en del priser. Konceptet med, at det er økologisk, tiltaler jo altid os. Her var det så endda Rudolf Steiners tanker omkring økologi, der dannede basis på produktionen. Det gik så lige lidt længere med kosmisk balance, end vi er til. Vi blev modtaget, af en amerikaner, som har boet i Chile i 19 år, og som tilsyneladende havde hele dagen til at sidde og snakke vin med os på balkonen med udsigt over markerne. Utroligt. Selve huset var moderne arkitektur og smukt med et buet tag. Det var først færdigt i november 2006. Markerne var smukke med blå og grønne druer i lange rækker og med bjergene i baggrunden hele vejen rundt om dalen. Langs druerne stod roser – smukt og praktisk, for insekter ses på roserne, og så er det med at passe på druerne. Lavendler var der også. Gule blomster mellem rækkerne af druer. Vi var tilbage til stemningen på masser af rejser til Frankrig med besøg på vingårde. Uhmmm.
Den anden dal, vi måtte smage vin fra er Maipo. Fra Santiago ind til Andesbjergene. Dejlige vine, bla. Cassillero del Diablo.

Druerne er fra Frankrig med Cabernet Sauvignon og Merlot – druen Carmenere blev udryddet i Europa, hvorefter man mange år senere fandt den i Chile blandt Merlot-druer. Den giver en god rødvin 🙂


Skriv et svar