ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Galathea ekspeditionen

Galathea 3 – ekspeditionen er en dansk forskningsekspedition med en lang række forskere, der er på vej jorden rundt i søværnets skib Vædderen. Søværnet står for skibet, navigationen mm., forskerne for forskningen, og da sponsorerne tæller mediehuse, så sørger utallige journaliser løbende for at besøge skibet, ligesom alle forskerne blogger. Et superspændende projekt. Vi legede igen en bil og tog til havnebyen Valparaiso. På havnen konstaterede vi, at den danske tradition på Langelinje med, at man kan gå langs skibene, den ikke holdt. Der var lukket ud til skibet. Ikke så snart havde vi opdaget det, før vi mødte to danskere – fra Videnskabsministeriet, viste det sig – og de var fra Galathea og synes bestemt, at vi da måtte ombord. Det kom vi så. Ambassadørens reception var lige ved at starte, så vi fik som en uventet ekstragevinst hilst på Kim og Grethe og Kaptajnen. Vi fik snakket med nogle af forskerne om forskning i feks. delfiners lyde – det er noget med at sidde i dagevis i en lille båd med en mikrofon ude blandt delfinerne. Det er mest lydende til deres navigation, der studeres, da budskabet i sproget mest er “kom her, her er mad”, “jeg er stærk, og jeg vil være en god far at vælge til dine børn” og tilsvarende ting, som dyr nu siger til hinanden. En anden forsker havde fisket dybhavsfisk uden hæmoglobin i blodet – dvs uden bindemiddel.Danske forretningsfolk fandt vi naturligvis også. Alt sammen virkelig interessant. Vi nød at se skibet og sammenlignede det lidt med Laksen, som Palle har haft os begge med ude og sejle på. Nicolai synes, at alt udstyret var virkelig sejt, og var ikke til at få fra borde igen. Lærke synes, at den kvindelige sømand var den sejeste, og de fik sig en god snak. Begge tegnede Vædderen, inden de lagde sig til at sove – med stor rund radar øverst og kanon forrest og det hele. Ambassaden havde udgivet en hel lille avis i forbindelse med besøget med forsideoverskriften “de nye vikinger kommer” 🙂 Super god, med artikler om innovation, udvekslingsstuderende, kongehuset og alt i vores førende danske virksomheder. Den ene havde et skib i havnen lige ved siden af.

Skriv et svar