ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Slangefarm – python, kongecobra,green bamboo tree viper

En slangefarm i Vietnam er altså kun for de seje. Med børn, kun for dem med gode nerver, for der er ikke en brøkdel af de sikkerhedsnet og hegn, der ville have været i ZOO ved Frederiksberg Have. Man kunne falde ned til giftslanger over hegn på kun 50 cm og stikke fingrene ind til dem overalt. Til gengæld har de rigtig mange slanger.

Der var godt 20 enorme pythoner. De var ca 5-8 m lange og på størrelse med en fodbold om maven. De spiser en and af gangen. Man lader dem blive så store, fordi man laver tasker, bælter og punge ud af dem. Vi blev tilbudt diverse varer, men var ikke sikre på andet, end at det er ulovligt at tage dem med ind i Danmark.

Kongecobraslanger er blandt de største giftslanger i verden, og de havde mange af dem (Se http://www.nationalgeographic.com/kingcobra/index-n.html ). De er meget giftige med gifttænder op til godt 1 cm og ret aggresive. En del af dem stod op og hvæsede af os. En forsøgte at bidde dyrepasseren, som gik med en stålbørste på en lang pind og rensede slangerne drikkeskåle. De største var godt 4 m lange, og så imponerende ud, når de stod og svajede i øjenhøjde med ungerne.

Et tredje sted var der slanger i en grav i jorden. Det ene sted masser af knaldgrønne gifslanger i træer – ret giftige omend ikke nødvendigvis dødbringende ved et enkelt bid, men de her har en dårlig vane med at hugge mange gange og gå efter hoved/hals/skuldre hvis de dratter ned på en fra et træ! Det næste sted flere hundrede grå slanger i en bunke overpå en busk der havde form som en bro. En del steder svømmede slangerne rundt i gravene. De svømmer virkelig stærkt.

Udover taske og bælter, så laver de medicin og helsebringende brændevin i store mængder af slangerne.

En række andre dyr havde også fundet vej til slangefarmen. Et par af dem hvade vi aldrig set før. Den gule ferskvandskildpadde(?) var et af de underligste dyr, vi nogen sinde har set. Kroppen lignede en skildpadde med blødt og tyndt stærkt gult skjold. Hovedet lignede en mulvarp med mulvarpens sjove lange åbne næse i modsætning til skildpaddens mere lukkede hoved. Et stort langhåret bjørnelignende dyr blev præsenteret som en Black Ink Fox (sort blæk ræv). Hulepindsvin, los og sågår en struds og et par aber mødte vi også på slangefarmen på vej hjem fra Mekongdeltaet.

Skriv et svar