ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Uddannelse er vigtigt

Vi besøgte naturligvis Litteraturtemplet, Vietnams første universitet fra 1076, dvs fra slutningen af Vikingetiden med slaget ved Haistings i 1066.

Det var interessant og lidt morsomt at se, hvordan de store professorer og filosoffer, som kineseren Konfusius, blev fremstillet som guder med altre. Gad vide om man kan bede til, at man selv eller ens unger klarer sig godt til eksamen. Ungerne var mest fascineret af den enorme tromme, der kaldte til time og pause i sin tid – og de mange skildpaddeskulpturer, som hver især holdt en sten med navne indgraveret på i alt godt 1.300, som havde bestået uddannelser på stedet mellem 1400 og 1880.

Kongen selv eksaminerede de studerende ved den endelige eksamen, og han var den, der gav dem karakterer. Det er da et incitament til at forberede sig godt, hvis man ønskede job i statsadministrationen! – og et bevis på, at de virkelig mener det, når de siger, at de prioriteter uddannelse, både dengang og nu. Det kan vi jo så kun sige, at vi synes er fremsynet. Ho Chi Minh er citeret for at sige, at hvis man vil have værdi i 10 år, så skal man plante et træ, hvis man vil have værdi i 100 år, så skal man uddanne et menneske.

Vi mødte en gruppe søde piger i templet. De talte lidt engelsk og spurgte meget til, hvad vi lavede. De studerede såmænd minedrift mhp arbejdet med kulminen mellem Hanoi og Halong. Lidt sejt, synes vi.

Skriv et svar