ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Elefantridning, elefantfodbold, elefanter i krig

Vauw, hvor er elefanter bare store og dejlige. Vi har været ude og ride på elefanter i dag. Vi sad helt nede på nakken af dem, så vi rigtig kunne mærke elefanten bevæge sig under os. Det var super fascinerende. Hvor er det nogle store dyr. Vi red på hunelefanterne Namcho på 45 år og Pawadi på 35 år. En tur ind gennem skoven, igennem vand og med dygtige folk, hvor især Sanni, som Nicolai og Christian red med, var god til engelsk. Sanni var 53 år og havde arbejdet med elefanter i 25 år. Han kendte godt til de thailandske elefanter, som nu bor i Frederiksberg ZOO.
DK har jo i 2 omgange fået thailanske elefanter i gave fra kongen her. De bor på Frederiksberg, hvor vi har fulgt fødslen af elefantbabyen i januar og bygningen af det nye elefanthus tæt.

Lærke købte et lille vedhæng og et armbånd med elefanter skåret ud i ben.

Bagefter visten en dygtig lille elefant, hvordan den kunne spille basketball, lege med hulahopring og give Mette massage. Vi lo lidt smørret af en “meget smart” italiensk fyr, som insisterede på også at ligge på ryggen og få massage af elefanten, hvorefter den dunkede ham i skridtet med snablen… av.

Efter frokost så vi et show med elefanter. Flot flot. Elefanterne viste, hvordan de arbejder i skoven, hvordan man kan ride på elefanter og dyrepasserne med en løkke som en lasso fange elefanter på cowboymaner.

Elefanterne her kunne spille fodbold. Der var Beckham, som også er på Nicolais fodboldtrøje. Ronaldinho fra Brasilien, som er Antons favoritspiller. En fra Holland, hvor Inger-Marie bor, og vores egen Henri har også fået en repræsentant. Et helt hold elefantfodboldspillere. Nicolai var på, for han spiller jo også fodbold. Målmanden var den modigste på banen. Tænk at stå på mål, når elefanterne en for en kommer løbende direkte hen imod en og hamrer til en tripel-størrelse fodbold!


Elefanter har været brugt i krig. Meget faverigt og imponerende. De genskabte et slag med elefanter i krigsudstyr med alle de slags spyd, som Nicolai har i miniudgaver. Borg, kanoner, ild og masser af “ninjakamp”. Sejt.

Bagefter fik Nicolai, Lærke og Mette endnu en ridetur – denne gang på en elefant med fuldt kampudstyr.

Nicolai og Lærke fik fodret elefanter for tredje gang. Det var sjovt og dejligt. Sikke en masse bananer, de kan spise… ca. 200 kg mad om dagen!

På legepladsen kom der to babyelegfanter hen til os. De fik klap og kram. Nicolai og Lærke fik en ridetur. Her går elefaterne frit rundt i ZOO med en mand i nærheden, men uden snor eller indhegning. I Australien går kænguruerne oftest frit rundt, så vi har kunnet fodre dem, mens gedekid og lam var lukket forsvarligt inde. På Frederiksberg er det gederne, vi kan gå rundt inde hos, mens elefanter og kænguruere er lukket forsvarligt inde. Det var nu ret sjovt at vippe med en elefant gående rundt ved siden af.Der gik elefantmødre med hver deres unge rundt i tre små indhegninger, hvor man kunne ae dem. Helt overvældende og meget livsbekræftende at være så tæt på de store dyr.

One thought on “Elefantridning, elefantfodbold, elefanter i krig

Skriv et svar