ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Kaskelothvaler

Vi har set 2 kaskelothvaler. Vauw. I helikopter fløj vi hen over hvalerne, som hver især var ca. 17 m og 30 tons store. De lever alene, for de spiser 500 kg om dagen. Store blæksprutter, fisk, sæler. Ud for kysten ved Kaikoura kan de dykke ned til 1,5-2 kms dybde og spise blæksprutter. Derfor er her relativt mange hvalerne.
De dykker i 45 min og kommer så op i 5 min for at trække luft. I den tid kunne vi cirkle rundt over dem og se dem i vandoverfladen, mens de pustede vand op i en stråle og slog med halen, når de dykkede ned igen. Den anden vi så, startede med et spring. Sjældent og meget fascinerende. 30 tons plasker ret meget.

IMG_2003
IMG_1992
IMG_1990

Vi har set delfiner i flok lege i vandet ovenfra, og deres finner titte op af vandet inde fra stranden. Albatrosser er det også blevet til, omend på afstand.

Byen Kaikoura ligger ud til vandet omkranset af en bjergkæde med sneklædte tinder.

Deres fiskefiletter får ungerne til at spise op, og forældrene til at overveje, om vi nogensinde får lyst til dansk fiskefilet igen. Frokostrestauranten kom med et par legekammerater fra London, som også bor på samme campingplads. Det nyder Nicolai og Lærke. De leger fint sammen, selv om de ikke taler samme sprog.

Skriv et svar