Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Dinosaurer og sælkoloni i Kaikura

Kaikura er nærmest bare et lille parcelhuskvarter ved vandet, hvor mange af husene er bygget om til B&B og moteller. Sådan virker det ihvertfald. Men charmerende er her, og imponerende natur og dyreliv i havet er der, Efter at have set kaskelothvaler i går, tog vi ind til byens museum, hvor de fortalte om byens fortid som hvalfangerby.
Damen bemærkede, at det var der utroligt nok fortsat nogen der gjorde. Fanger hvaler altså. Vi kastede os ikke lige ud i en solidarisk diskussion på vegne af nordmændene og nævnte heller ikke Mettes pels af Grønlandsk sæl.

Man har fundet rester af to typer dinosaurer i byen. Plesiosaurus og Mosasaur. Begge levede i havet og var store og kødædende. Vi så en kæbe med mosasaurens skarpe tænder og knogler og en stor rund sten med forstenet plesiosaur.

Ellers synes Nicolai og Lærke, at den gammeldags ismaskine var en god opfindelse, ligesom den gammeldags telefoncentral, hvor man forbandt samtalerne manuelt, og naturligvis det gamle fængsel med gummicelle.

Dagens højdepunkt var sælkolonien. Et par hanner lå så man kunne gå tæt på, dvs knapt 10 m. Et råddent sælskelet vakte ungernes interesse – lugten begrænsede forældrenes. En god gåtur derfra stødte vi på en mågekoloni med ufattelig mange fugle. En enkelt vred måge hang lige
over Mettes hovede og skreg indtil hun forlod dens territorie.Vi nyder deres seafood. Røgede muslinger. Battered blue codd – lidt som paneret fiskefilet, men meget bedre. Nicolai og Lærke spiser utrolig meget fisk, når vi serverer det. Fish and chips, uden chips, men med salat. Suppe med blæksprutter og muslinger. Små stykker røget
laks med Cajun krydderier, lige til at komme over salaten. Røget tun. Dejligt at være tæt ved vandet.

Skriv et svar