Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Delfiner og katamaran

Delfiner har en lidt dragende effekt på os. De virker søde og kloge. Vi har haft en fantastisk oplevelse med at svømme med en delfin for ca. 8-9 år siden ud for Sinaiørkenen. Til shows er de imponerende med spring og stor fart og leg med trænerne. Nu fik vi så den enestående oplevelse at sejle på en 40-fods katamaran midt i en flok på 20-30 delfiner. Det var godt vejr.

Vi lå hen over trampolinen og kiggede ud over vandet og direkte ned i vandet. Der var ingen motor tændt, og delfinerne svømmede rundt om os – og neden under os. De sprang. De klaskede med halen i vandet for at samle fiskene, så hele flokken af delfiner bedre kunne indkredse og fange dem. De svømmede helt op langs siderne af båden, dykkede under osv. Lærke og Nicolai sprutgrinede, kaldte på delfinerne for at få dem til at komme hen og lege, og Lærke viste delfinerne sin delfinfigur. Skøn dag.

En lille blå pingvin svømmede rundt nogle hundrede meter ude i vandet ud for Abel Tasman National Park, da vi kom sejlende langs kysten. Den så lille ud derude alene.

Vi sejlede forbi en sælkoloni på en klippeø og så sæler, der lå på stenene på øen og varmede sig, og sæler, der svømmede rundt i vandet og legede.

Vi sejlede forbi en skarvkoloni med 4-5 mdr gamle skarvunger, der sad på en stor sten ude i vandet hhv. gik inde på stranden og forsøgte at finde ud af, hvordan man er en skarv. Skarvene og mågerne holdt til på Split Apple Rock, som er en 135 mio år gammel granitsten, rund som et æble, der er splittet fint lige over i to, som et æble der er skåret over til madpakken.

Vi sejlede på katamaranen hele dagen med en sød bedstemor fra Colorado, som rejste alene og tre piger fra et rejseselskab, hvor man i bus kører 14 unge rundt i USA, NZ etc. Den ene af dem var en sej dansk pige fra Sindal i Nordjylland. Det øsregnede, da vi stod op, så mange havde aflyst. Det betød, at dem af os som trodsede regnen og virkelig ville afsted, fik en super dag, med få skibe i området, næsten ingen mennesker på den lille strand, hvor vi spiste frokost, masser af dyreliv etc. – og ikke mere regnvejr i løbet af dagen, omend vi skiftede tøjet mange gange, fordi det blev koldt/varmt.

Lærke og Nicolai havde hver en rygsæk med med opgavebøger, dykkermand /pige, delfin/haj/sæl, den lille havfrue etc. Det bredte de ud på båden og legede uforstyrret, som havde de været her, i et fly, hjemme, i Kina… Dejligt at kunne det. De snakkede lidt enkelt,
lærte Linda lidt dansk…

Campingpladsen hedder intet mindre end Old MacDonalds Farm. Old MacDonald selv er super flink, 75 år og har nu sat pladsen til salg, da han synes, han er ved at være blevet lidt ældre. 7 mio NZD – 28 mio. DKK. 36 hektar land lige op til en nationalpark, ud til vandet, med flod etc. Her er sågar masser af lamaer, får, påfugle, ænder mm, som vi nyder. Til investorer, udviklere eller livsstilere, som han skriver. Det bliver det tætteste vi kommer bondegårsferie her. Det
tyske par vi mødte på båden i Doubtful Sound er også taget herop, så vi ligger ved siden af hinanden. Hyggeligt.

Skriv et svar