ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Vejskilte

 • Overconfident drivers ahead
 • Crash at a mates
 • Loose your confidence / save your life
 • Stop a drunk driver / bloody legend
 • Stop for red light / end of bloody story
 • Locals crash too
 • Police are targeting rural drunk drivers
 • 100 is not a target / drive according to conditions
 • Free driver reviver (gratis kaffe ved naeste cafe)
 • Revive and survive
 • Wake up with power naps (kun set taet paa storbyen Auckland…)

Vejskilte er altid lidt sjove. I Arizona havde de lokale unge cowboys skudt huller i dem. I lille fredelige Estland var der et vejskilt med et egern ved indkoerslen til præsidentens kontorer. I Australien er der vejskilte med kænguruer, krokodiller og farlige (vand)brandmænd, og i New Zealand skilte med kiwier. – NZ’s kampagner er suverænt iøjnefaldende med masser af galgenhumor.

Derudover har New Zealænderne et kollektivt selvbedrag kørende om, at det kun er turister, der kører galt. Ikke de lokale, nænæ. Turisterne koerer galt, fordi de kører over i den forkerte side af vejen… der er venstrekørsel her. Det er garanteret rigtigt. MEN kiwierne kører altså selv vanvittigt, så mon ikke de også selv kører galt. At køre her oplever vi ubetinget som det farligste, vi har gjort på rejsen indtil videre. Rigtig mange veje er bjergveje uden sideværn, så det er blot lidt udenfor vejbanen, og der er laaangt ned. På de smalle veje kører en rigtig kiwi hurtigt, overhaler vildt og kører gerne over i modsat vejbane i svingene for at holde farten så høj som muligt – vi har set en del uheld med krøllede biler, men ingen der lignede noget som involverede turister!

Skriv et svar