Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Auckland på vulkaner

Aukland er bygget på 60 vulkaner. De fleste er jævnet og brugt til byggematerialer. En del er stadig aktive… spændende. Nogle stykker kan man tage op på. Den højeste vulkan er Mount Eden med et flot 50 m dybt krater i toppen. Herfra er udsigten over byen imponerende. Vi genser tårnet, vi var oppe i igår. Byen strækker sig over et enormt område, fordi man her – som i Danmark – foretrækker at bo tæt på jorden med have omkring sig, så villakvarterene er uendelige. Legepladsen ved foden af vulkanen havde en super svævebane.Kunst er NZ også god til. De har det højeste antal kunstnere og musikere pr. indb. i verden. Kunstmuseet er flot. Lidt Louisiana-agtigt. Vi ser både flotte portrætmalerier af stolte maorier, det sædvanlige religiøse kunst blandet med stilleben og en enkelt buste, moderne kunst der er så eksperimenterende at ingen af os kan se om det er kunst eller om Lindabs udluftningsrør er ved at blive udskiftet, og en særlig udstilling for børn. Nicolais favoritkunstværk var såmænd et nyt fladsskærmstv stillet på højkant, hvor en kunstner havde filmet hvid maling, der løb ned i striber. Da hele skærmen var hvid, så startede han med sort maling… Christian kunne næsten ikke bære det og kom til at tænke på udtrykke “to watch paint dry”. Mette tænkte på screensavere.


Albert parken lige ved siden af var dejlig. Vi fik løbet rundt (28.12), duftet til blomster, set en underlig rød svamp og en af de utallige statuer af Dronning Victoria. Posthuset var bagud med juleposten, så vi må tilbage efter nytår og hente Post.

One thought on “Auckland på vulkaner

  • How I miss Kiwiland….

    Happy New Year to you all !!
    just arrived from the Dominican Republic with our first long-travel experience with our kids !

    Love from Bruno, Mafalda, Cacau and Vicky

Skriv et svar