ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Tahiti – Fransk polynesien

Fransk – det er her. Sproget er fransk – så det har vi fået i brug igen – helt uvant men dejligt at genfinde sit ordforråd. Her bor rigtig mange franskmænd. Maden er fransk. Desværre er her også virkelig dyrt. Det er samme priser som i DK eller højere, og det er vi helt ude af vanen med efter så lang tid i lande, hvor det er langt billigere at spise ude. Vi bor i Papeete, hovedstaden i Fransk Polynesien, på hovedøen Tahiti.

Fransk Polynesien består også af Bora Bora, Moorea, Moroa og mange andre øer. Alt skal flyves herover. Det meste fra Frankrig, for alle de lokale fastboende franskmænd vil helst have deres kendte produkter. Det klarer et stort Carrefour supermarked med alt i Ardenner pølser, Saint Albrey ost, gedeoste og meget andet. De danske varer var bacon og rød/hvid dansk salami… forhåbentlig produktudvikler dansk landbrug, for på sigt er det forhåbentlig magrere og mere økologiske produkter, der efterspørges hjemme og på eksportmarkederne. Vi har nydt byen Papeete et par dage med cafeer, shopping hvor Mette pludselig fik indkøbt to par højhælede sandaler – ikke strengt nødvendigt eller praktisk, men sko taler jo til den indre Imelda Marcos i de fleste kvinder, som teknologiske gadgets gør det for mænd.
Vi kom langt om længe på nettet igen, omend deres satellitforbindelse er temmelig ustabil asymmetrisk, så de kan hente ti gange så meget ned, som de kan uploade. Meget praktisk, men det betyder, at det tog os lang tid at lægge hårdt komprimerede fotos på blog og Flickr. CNN sender nærmest i døgndrift fra Davos og lader Web 2.0 med virtuelle verdener, social networks, blogs og Flickr være de store nye dyr i åbenbaringen. Tankevækkende.

Papeete lever vist af krydstogsskibeog andre turister – da vi vågnede den første morgen var havnen blevet “invaderet” – udsigten er fra vores terrasse. I udkanten af byen ligger store luksusresorts uden meget udenom. Havnen, hvor Maersk containerne undtagelsvist blot er mindre repræsenteret end tidligere, men de er her stadig. Store katemaraner. Små udriggerkanoer i massevis.
Januar og Februar er de vådeste måneder herude og der ligger en tung og fugtig varme om eftermiddagen og aftenen. Hurra for airconditionen på værelset ;-).

Skriv et svar