Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Surfere

Vi har beundret de lokale surfere i dag. De er overalt langs kysten. De fleste steder er der store sten, som bølgerne går direkte ind på. Der er der virkelig farligt at surfe. Andre steder er der lidt sand. Kysten på hovedøen Tahiti er slet ikke hvide palmestrande, som i Fiji. Her er sandet sort og vulkansk. Vi havde lejet en bil i dag og tog ned langs kysten og spiste frokost ved vandet.

Vi nåede nationalmuseet. Ligesom på Fiji beskrives det som en 3- stjernet seværdighed, og ligesom på Fiji er det lillebitte. Der var nu figurer af, hvordan en vulkanø udvikler sig til en atol over tid, af smykker af hvaltænder og hanefjer, at flet og våben, koraler, blomster og dyr. Det der skal være. Vi var fascinerede af kanoerne og især udriggerkanoerne/de små katemaraner. Mange af træskibene var syet sammen! Træstykker var syet sammen med tovværk af fibre fra kokospalmerne.


Endelig var vi i Lagunariet. Et lille akvarium, der var super enkelt. Det var ude i lagunen, så fiskene var udenfor i havvandet med net omkring deres akvarier, mens vi blev lukket inde i et lille hus nede i vandet, så vi så ud på de sorttippede hajer og alle de farvestrålende revfisk.

En tur rundt på Papeete havn om eftermiddagen viste os en lokal familie, hvor faren snorklede rundt og fangede fisk med et harpungevær, Han smed fiskere op til moren, der samlede dem i en spand.

Skriv et svar