Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Andesbjergene ved Maipo-dalen

Andesbjergene er høje! De kan ses overalt i Santiago by, hvor de ligger som en lang mur langs øst. Christian ville rigtig gerne have besøgt dem med ski på, men her er det sommer nu. Vi lejede en bil og kørte op i bjergene. Vi kørte helt op til et lille skiresort 17 km op i bjergene efter hovedbyen i området, den meget lille og beskedne San Jose de Maipo. På 1 time steg vi måske 1000 m, hvilket gjorde, at både Mette og Christian kunne mærke lidt højdesyge i form af hovedpine og lidt ubehag. Nicolai og Lærke derimod spillede gameboys hele vejen i bilen uden problemer. Vi tog op til ca. 2200 meters højde. Udsigten var fantastisk. Bjergene var storslåede. Vejen havde vi fuldstændig og aldeles for os selv de sidste 15 km. Det var en relativt smal grusvej med lange revner ca. 1 m inde i vejbanen, så vi kørte ikke helt ude ved kanten.


Skiressortet var lille, 5 små huse og 1 lift. Det mere kommercialiserede skiområde må absolut være et andet sted. Christian var nu fortsat mere end klar til at komme tilbage for at stå på ski.
Mette var, som altid, mere fascineret af viderne og floraen.



Jordskælv må her også have været, men Christian kørte gennem det hele med entusiasme og nysgerrighed – hvis man bare kommer hurtigt videre 😉 …

San Jose de Maipo bød på frokost og en et dejligt møde med et canadisk par. Pensionerede, vidende og berejste og spændende at tale med. Vi snakkede nogle timer over frokost, mens ungerne legede på gårdspladsen under abrikostræerne med en ælling i bur, legehus mm. Ed havde været direktør for en række cementfabrikker og havde været i København hos F.L. Smith. Nicolai rystede lidt på hånden, mens han tog fotos af forældrene og ællingen – den sidste var klart den vigtigste af fotografere i hans optik.


Vi sluttede dagen med udsigt over Maipo-floden og Andesbjergene. Floden er den hurtigste, vi har set. Cascada des Animas (Waterfall of Souls) er et smukt område, hvor børnene af områdets største jordejer har skabt hotel efter mijøvenlige principper med trecking i bjergene, ridning mm. Vi nød kaffe og alt det salat/grøntsager, vi ikke havde fået på den traditionelle chilenske restaurant, samt naturlegepladsen i skoven.

Skriv et svar