Argentinsk historie og tinsoldater

Argentinas historie handler, ligesom Chiles, (kort fortalt og i børnehøjde) om indianere på et enormt landområde – om spanierne, der ankom i 1536. I første omgang lykkedes det heller ikke her at erobre landet, men i 1580 lykkedes det. Sølv var blandt attraktionerne i Argentina. I oktober 1810 begyndte revolutionen, som resulterede i selvstændighed i 1817. 1880 erobredes det sydlige Patagonien blodigt. Britiske missionærer var meget aktive, hvorfor Falklandsøerne blev britiske. Bl.a. derfor var Argentina klar over, at landet skulle befolkes, hvis det skulle udvikles og sikres, så immigranter fra bla. Spanien, Italien og Tyskland blev lovet gode vilkår og land.
Museo Nacional de Historico viser masser om spansk kultur og kampe med tinsoldater, flotte uniformer og overklassens kvinder med vifter, navigation med sekstant mm. Falklandskrigen og de oprindelige indianere, så vi ikke nævnt med et ord.