Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Argentinsk Louisiana

Malba kunstmuseum har en af de største samlinger af moderne sydamerikansk kunst. Det er super godt. Stemningen og stilen er rent Louisiana. Især har de meget fra 1960erne, men vi kunne nu aldrig se på de bevægelige ringe med lyseffekter, de Andy Warhol lignende versioner af revolutionære helte og alle de andre smukke/tankevækkende/provokerende/ligegyldige værker, om de var fra nu eller 40 år siden. En del var med tango, kvæg, bjerge etc, men meget var havde vi ikke kunnet stedbestemme til Argentina eller DK. Et enkelt værk af Frida Kahlo fik os tilbage til Mexico City med Birgitte i 2000. Nicolai og Lærke syntes det meste var en leg, og fik lyst til at tegne og lege med farver og former.
Kunstmuseet for dekorativ kunst var endnu mere imponerende. Fyldt med værker af de største internationale navne. Vi genså Monet, som ungerne husker som “maleren med malerens have”, fordi de har besøgt den sammen med mormor og morfar. Den var smuk, og de elskede den. Vi genså Gaugain og dermed Tahiti. Store samlinger af Rodin havde også fundet herned. Nicolais yndlingsværk var en kentaur, fordi de er med i Narniahistorierne, som han har set hos Anton. Morfar har heldigvis købt de samlede værker og lovet at læse dem højt! Ovenfor er endnu et værk herfra med en kunstner fra Venezuela, der også er repræsenteret i Louisianas faste udstilling.