ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Shanghai te og fodbold

“God-given peaches with good luck”
“Golden lotus with jade sleeves”

… nej det er ikke, fordi vi er blevet nyreligiøse, men det hed de to typer te, vi fik i tehuset ved de 9 svings bro i “garden of joy” i Shanghai – en fantastisk flot kinesisk have anlagt i centrum af Shanghai i det kinesiske kvarter(!) en gang for længe siden… jep Shanghai er konceptuelt set ikke nødvendigvis en del af Kina – det hele foregår lidt hurtigere, større og mere avanceret, end resten af de steder vi hidtil har været. Byen bærer meget præg af kolonitiden i såvel arkitektur som større velstand….

Vi besøgte nogle af Mettes kollegaer på Generalkonsulatet, Carsten og Hans Jørgen, som Mette begge tidligere har arbejdet sammen med. Nicolai og Lærke fik en Carlsberg lastbil at lege med og deres gameboy, så fik vi ro til at høre en masse om Shanghais økonomiske udvikling og danske erhvervsmuligheder.

Bagefter mødtes vi med Dorte og hendes to skønne piger Freja på 4 og Lea på 1 år. Dorte er søster til vores ven Jørn, som bor i lejligheden, mens vi er afsted. Vi snakkede super godt sammen og hyggede os. Nicolai og Lærke blev hurtigt rigtig gode venner med Freja og fik lov at komme med hende til fodbold. Det foregik på perfekt græs midt mellem højhusene med kinesiske, tyske, danske … børn, afrikanske trænere og med træning på engelsk – intet problem. Det var supersjovt.

Lærke stornød at få lov at være med, hvor hun jo plejer at spille på sidelinjen med Johan-Emil, når Nicolai og hans venner spiller. Lærke stod lidt på mål med Christian, da hun blev træt.

Nicolai fik en total succesoplevelse ud af at være den bedste fodboldspiller i gruppen og score 5 mål i kampen. Aldrig har vi set ham løbe så meget, tackle og hente bolden nede ved eget mål, løbe med bolde hele vejen op af banen, og vedholde drible og skyde på mål mod træneren, som virkelig gav ham modspil og fik lært ham en masse samtidig med at han fik succesoplevelser. Han blev så forpustet, var så engageret og og vedholdende… dejligt.

Skriv et svar