AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

CeBit IT messe – fortid, nutid og fremtid

IT messen CeBit måtte vi lige besøge. Det var interessant, og vi fik set seje robotter, fjernsyn med rammer som fik dem til at ligne fodbolde, basketbolde, Buzz Lightyear, Askepots karet, æbler, kinesisk VoIP lytteudstyr mm. omend it-sikkerhed ikke liiiige var i hoejsaedet… Australiens eksportråd havde en enorm stand, og deres folk havde nogle klare og interessante erfaringer med IT investeringer og innovation her.

Vi fik at vide, at CeBit fandt sted i går af en flink svensker, vi faldt i snak med ,og som viste sig at være CEO for et svensk IT firma. Gode råd og inspiration fik vi også i metroen på vej dertil af et ungt amerikansk par, som var flyttet til Shanghai, havde lært en del kinesisk, og nu startede han i job som jurist, og hun skulle snart nedkomme med deres første barn. Friskt. Lidt sværere var det nok at imødekomme ønsket om netværk i DK indenfor kræftforskning fra et distingveret og intellektuelt kinesisk ægtepar…hun havde kinesisk naturmedicinsk tilgang, og vores netværk er nok rimeligt konventionelle udi i vesteuropæisk medicinsk tilgang 🙂 Blandt de spændende mennesker, vi har mødt, er en norsk familie med to børn på rejse i 6 mdr, og naturligvis en del af de mange kinesere, som kontakter os for at snakke børn eller øve engelsk.

Børn havde ikke adgang til messen, så vi måtte skiftes til at gå ind. Lærke og Nicolai nød et hul i planerne, hvor de kunne lege i cafeen. De skrev, de havde dukker og minisværd med + gameboy… de ser nu ret tjekkede ud med hver en gameboy i hhv. sort og lyserød (!) cover.

Shanghai Museum skulle være Kinas bedste – vi skimmede igennem møbeldesign, jadesmykker, kaligrafi, malerier og dragter fra etniske minoriteter og masker med dødningehoveder, som var Nicolais hit – udover slik i cafeen. Lærke sov i klapvognen og vognede først op i Folkets Park udenfor. Her fik Christian og Nicolai en ny drage – stor rød blæksprutte – og måtte helt ind i springvandet og stå. Shanghais dyreste forretningsgade er gågaden Nanjing, som har en lang historie som shoppinggade. Noget særligt for kineserne, for os mest interesant, fordi det minder os så meget om en tur op af Strøget i København. De samme produkter og mærkevarer og butikker.

Vi nød al lyset, som citys bygninger oplyses af om aftenen og nød japansk mad for anden gang alene i dag. De har udemærket sushi her og nogle japanske kæder med god mad og rimelige priser.

Taxikørsel er generelt en fin oplevelse med taxameter og chauffører, der kører den korteste vej, så vi slipper for forhandlinger om pris som vi har prøvet i Thailand eller snyd , som den græske chauffør der i sin tid gav taxametret en tand ekstra, hver gang han skiftede radiokanal…og det var tit! Taxi er dog også en farlig oplevelse, da der sjældent er sikkerhedsseler på bagsædet. For at få en taxi er det engang imellem Mette og Lærke i klapvognen, der skal fange dem – ellers kører de engang imellem igen, når de ser klapvognen, for det gider de ikke – ret ubehøvlet og ulovligt i DK. Omvendt kommer der gerne hurtigt en, når det er pigerne, der vinker.

CNN fortsætter med at fange vores interesse mens vi skriver blog, læser og vasker tøj om aftenen. I aften med åbning af FNs generalforsamling med direkte taler af Kofi Annan og George Bush, samt kup(forsøg) i Bangkok, hvor vi skal hen om 7 uger, og uro i Ungarn, hvor nære venner har boet.

Skriv et svar