ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Sejltur på Li-floden

Li-floden bugter sig imellem de smukke kalkstensklipper, som udgør et unikt landskab. Vi sejlede fra Guilin til Yangtsu, en tur på 4-5 timer.
Turen var smuk – vi stod øverst og nød udsigten og den friske luft, sad ved vores bord og spiste og snakkede med vores guide Lily, som Lærke har kastet sin kærlighed på, og ikke mindst et virkeligt rart og spændende dansk ægtepar fra Faaborg, som har boet ca 15 år i udlandet.

Der var et liv omkring floden med lokale, der laver mursten, servicerer turister, passer vandbøflerne, og så skarvfiskere. De fisker fortsat fra små bambustømmerflåder med net og skarvfugle, der fanger fiskene og så tvinges til at aflevere dem igen – de får simpelthen er snor om halsen, så de ikke kan sluge fisken helt, og så indfanges de med en lang bambuspind med en krog på enden, når der er bid. Ikke helt dyrevenligt.

Yangtsu er rygsækrejsendes foretrukne rejsemål, hvilket ses af de mange gode cafeer med bøger, af tilbud om undervisning i Mandarin, kalligrafi, kinesisk maleri og tai chi, noget andre turister sjældent giver sig tid til. Gadesælgerne er bare for meget, nogle af dem. Når udsalgsprisen på en pakke kommunistisk fotograferede postkort er 8 yen – trykt på pakken – så er det altså anstrengende at skulle forhandle dem derned fra 95 yen… vi fandt et lokalt supermarked i stedet med faste priser på … ja de 8 yen. 10 var den pris, guiden havde sagt.

Kalkstensbjergene og myldrende byliv udgør vores fantastiske udsigt fra hotellet her i Yangtsu, ligesom det gjorde i Guilin. Flot. Christian og Mette sidder nu og læser og skriver i store lækre lænestole, nyder udsigten og aftenens ro.

Bedst som vi synes, at der var rigelig med turister, da vi var ombord på een af 30 både, der sejlede samtidig med knapt 100 turister på hver, så har kinesisk tv et indslag om, at de nationale ferieuger indebærer overfyldte sights, så mange nu foretrækker at blive hjemme og hellere vil have individuelle ferier og ferieuger end de store småstressede rejsegrupper. En professor i social science interviewes om udviklingen i kinesisk i retning af individualisering. Indslaget omtaler de faste kinesiske ferieuger som den største menneskevandring internationalt, fordi millioner hver gang tager hjem til familien, på ferie i Kina og i stigende grad udenlands.

Skriv et svar