ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Crown Cave i neonlys, pomeloer og sharonfrugter.

Crown Cave var dagens højdepunkt. En enormt stor og meget smuk grotte med utrolige stalakitter og stalamitter. Underjordiske floder. … nu blev det så lige så flashy, som gårdsdagens grotte var det modsatte. Vi kørte i små rutschebanevogne ind og ud = ren Tivoli. Vi kørte i tog rundt, kørte i en elevator med store vinduer op og ned igen for at se en høj grotte særlig godt, sejlede på floden med hver sin lille lommelygte, og så særligt smukke formationer oplyst af neonrør i masser af farver (god smag og æstetik på kinesisk).

En skøn dag, hvor vi mødtes med vores søde guide Lili i Yangtsou. Vi rejste på første klasse i dejlig bil med chauffør og aircon og egen guide – kørte gennem bjergene ad små veje, langs flode og marker, gennem landsbyer mm. og standsede hver gang Mette måtte ud og vise børnene nye afgrøder, så hendes far og farmor ville have været stolte og overraskede over al denne denne interesse for landbruget. Ungerne smagte ris, klatrede i pomelotræer og træer med sharonfrugter (som dog hedder noget andet, når de er fra Kina end de israelske vi kender). De så på taro og fik en umoden peanut op af jorden. Vi så honningavlere, hvor hele familien bor i telt. Der er nemlig ikke blomster nok til byerne eet sted, så med dage/ugers mellemrum, så flytter de alle bistæderne. Hårdt arbejde de ikke bliver rige af!

Vandet i floderne var rent, og ungerne har hilst på børn, som legede og badede, mens også som hjalp i marken, i stenbruddet og med at vaske tøj langs floden.

Vi har besøgt en særlig landsby, der igennem flere hundrede år havde sin storhedstid som markedsby. Regeringen har sikret, at de gamle huse er bevaret, så alle sidder i gamle huse, er fattige og lever af at producere grøntsager på imponerede urtehaver, som jord landsbyen detaljeret og retfærdigt har fordelt mellem familierne, så hver familie har både god og mindre god jord. Grøntsagerne vaskes i floden og sælges på markedet. Alle har få bitte små møbler – eneste af værdi er scooter / motorcykel og et fjernsyn, der kører hele dagen midt i stuen, hvor alle gøremål finder sted.

Skriv et svar