AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Army Guesthouse

Sikke et navn – forsvarsministeriet ligger lige ved siden af, måske er det ejet af militæret – i hvert fald var der amerikanske officerer i restauranten her til morgen, og hvad der efter vores bedste bud var russiske officerer ved poolen i formiddags. Sikkert er det, at det var her Mette boede i 1998. Det hjælper også at være rejsevant, for her har det sikret os Hanois bedste hotel mht pool. Marcopolo har sikret os en suite. Wauv. Det er altså for godt at have to store værelser. Ungerne og vi har en dobbeltseng hver. Der er spisestue. Fjernsyn i begge rum. Stort badeværelse. Terrasse. Stor pool med børneområde med lavt vand. Room service med alt hvad vi kan spise til aftensmad for 14 USD incl drikkevarer. Christian nyder al den luksus og er vældig begejstret for, at vi skal bo her i 5 dage.

Det med at gå hen til morgenmad og hver især nyde at vælge lidt frugt, juice, yogurt, brød… uden at skulle købe ind eller vaske op… det er virkelig dejligt. Vi husker at nyde det, så længe det varer. Mette er blevet begejstret for hotellets suppe med nudler og oksekød eller kylling til morgenmad (!), fordi den er perfekt med koriander, citrongræs, forårsløg og lime. Christian sværger nu til brød og sort morgenskaffe. Deres æg smager fint, men hvorfor spejlæg partout skal laves i 3-4 cm dyb kogende olie i panden, forstår vi nu ikke… Generelt bruges der meget olie i madlavningen. Både vietnamesere og kinesere spiser nudelsuppe og risgrød til morgenmad. De har slet ikke vores kultur med at spise yogurt og drikke frisk mælk. Egentlig synes de, det lidt er for børn. Risgrøden smager ikke som risengrød, men som grød lavet af ris… altså som at spise havregrød, bare af ris. Så blander de så små stykker ristet kylling, svinekød eller oksekød i.

Allerede da vi ankom fra Halong torsdag eftermiddag fik ungerne brændt en masse energi af med at svømme. Både fredag og søndag drøner Nicolai rundt i det dybe bassin selv med svømmevinger. Lærke svømmer tilsvarende med badering, for hun skal bare med. Christian får brugt alt sin energi og lidt til, når han svømmer rundt med dem på ryggen bane efter bane. Mette får brugt sin på 10-20-30.

Fitnesscentret synes ungerne er en legeplads, og der er aldrig nogen i det, så vi kan heldigvis fint lege der. Massagemaskinen er ret populær, fordi den er sjov. Mette synes nu, fitnescentrene altid er lidt jordslåede på hotellerne, så vi er mest ved poolerne.

Gode film er her også. Nicolai og Lærke var lidt høje, da der kom Batman og Robin, hvor der også kommer en Batpige med i teamet.

En god detalje er, at vi hver morgen får en engelsksproget avis, Vietnam News, leveret på værelsesdøren. Dejligt. CNN og BBC World er på plads overalt, og Nicolai har udtalt at ”TV Avisen er god og spændende og vigtig, fordi…” Han hører da lidt efter, hvad hans mor siger ☺

Skriv et svar