AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

ZEN, Skype og den danske sangskat

Vi holder et par rolige dage på hotellet.

Shiseido er en japansk parfume og creme, som efterhånden ikke fåes så ofte i Danmark. Mette kan godt lide aromaterapitilgangen til parfumerne, og vi fandt såmænd en hel konceptbutik. Vi duftede os igennem udvalget til stor fascination for ungerne. Den valgte opdagede vi bagefter hed ZEN – nu må vi så håbe, den bidrager til harmoni og balance i vores liv. Ihvertfald dufter den godt, og med navnet minder den os med sikkerhed om rejser i denne spændende verdensdel og kultur.

Skype er genialt. Vi har ringet hjem og snakket med moster Lene, bedsteforældre og oldemødrene og børnenes nærmeste venner. Når vi tilmed kan se farmor/farfar, og Carl Vilhelm/ Johan Emil/Linda/Klaus, så er det jo bare super sjovt. Lærke og Nicolai synes, det er lidt sejt at holde yndlingsbamserne og gameboy’erne op foran kameraet og vise dem frem. De fik også en god snak med vennen William i telefon. Det er stort set første gang, de taler i telefon på rejsen med deres venner. Nyt, spændende, dejligt og lidt svært for dem alle. Det var en stor oplevelse og betød rigtig meget for os alle fire.

Vi synger ”blæsten kan man ikke få at se”, når vi snakker om, at efteråret er kommet til Danmark. Det kan være lidt svært at forstå, når vi nyder solen her og holder os inde i middagsheden. Disneys Hakuna Matata (swahili – Løvernes Konge) og for Lærkes vedkommende ”Se min kjole” synger de også meget. Ellers er Sigurd Barret et hit, især ”Hvor skal vi rejse hen i dag? Hvor synes du min ven?”, hvor vi skiftes til at vælge land og så digte et vers om, hvad vi gerne vil opleve der. Fiji (Lærkes fødselsdag), New Zealand (mobilhome), Brasilien (farmor og farfar) og Disneyland (!!!) er blandt de mest populære.” Jeg vil rejse til Kina, gå en vandretur. Spise med fine pinde, ved den kinesiske mur.” synger Sigurd selv (så vidt vi husker 🙂

Svømmer i poolen formiddag og eftermiddag. Ungerne er blevet superglade for og trygge ved vandet og gør store fremskridt. Det er en fornøjelse, og de kører os helt trætte, for vi skiftes til at svømme nogle baner og se efter ungerne, når vi altså ikke simpelthen leger allesammen. Her er ret mange italienere med børn, som tilsyneladende er ved poolen hele dagen… om det er en billig badeferie, eller de rent faktisk ser landet, ved vi ikke.

Lidt praktisk skal vi jo også foretage os, for tøjet skal jo vaskes. Vi vasker mest selv, omend OMO herude er så kraftigt, at vi konsekvent har ondt i hænderne efter 3-4 håndvaske og akut tænker i fed håndcreme, og de miljøvenlig mærker vi plejer at bruge hjemme. Christian fandt dog et vaskeri lige ved siden af hotellet her, og så blev det meste vasket grundigt. Det er vist første og eneste gang, at Nicolai har hentet en så fint strøget skjorte.

Rolige dage eller ikke rolige dage, så er der masser af tid til kys og kram – til at tale sammen – til at holde kontakten med familie og venner – til at lære en masse …ZEN.

Skriv et svar