AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Vietnamesisk mad – del 2

Elefantfisk, der serveres dekorativt stående mellem to bambuspinde – gerne med en stor chili som tunge. Den smager godt i de friske rispapirsruller, som rulles på bordet med salat og friske krydderurter. Og er der lidt rispapir til overs, så er guldfiskene vilde med det – Lærke var heldigvis mandsopdækket undervejs…!

Enorme rejer. “Softshell crabs” – Krabber med poppede ris og hvidløg. Kugle af klistrede ris. Lotusfrø i sukkervand, pomeloer i store mængder.
Det er alt sammen blandt vores frokostretter i Mekongdeltaet. Lækkert.

Ungerne er især glade for mangoerne, men de seneste dage er de lokale longanfrugter, rambutaner og ananas også kommet højt på listen over favoritter. Vi får frisk frugt hver dag, og nyder det. En salat med masser af revet grøn papaya er friskt.


Lige overfor vores hotel har en australier, Steve, åbnet restauranten Jaspar. De leverer suveræne salater med frisk tun, pitabrød, rejer i kokos og karry etc. Her som de fleste andre lidt finere steder præsenteres alt oksekød som aussie, altså australsk oksekød (om det
betyder, at det er importeret, eller blot skåret og tilberedt som australierne gør det, det ved vi ikke). Alt laks er til gengæld importeret fra Norge. Vi er overraskede over, at det kan lade sig
gøre. Men det gør det, og der sælges rigtig meget norsk laks her.

Det lokale slik med kokoskarameller, frugtkarameller med banan og appelsin, kaffebolsjer, peanuts i sukkerlage på rispapir og poppet ris er nu lidt sjovt at smage.

Deres franske kager er fabelagtige, ligesom isen og kaffen. De kommer kondenseret mælk i, noget både Mette og Christian holder af i deres lækre stærke kaffe, og Lærke og Mette også rent, for de synes det smager som Nutella ville smage, hvis det var lavet med hvid chokolade.


Skriv et svar