Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Søløver og trampolincirkus

Dagens nye dyr set i naturen: Søløver. Mange af dem endda. Omend lidt ovenfra og på afstand. Og 5 til af de guløjede pingviner, så nu er vi oppe på at have set 10 af de 4.800 sjældne dyr.

Vi startede dagen med at spise morgenmad med Bodil, Tine, Lotte og Peter fra DK. Børnene legede dejligt sammen. De optrådte med cirkus, hvor de skiftedes til at lave flotte trampolinoptrædender. Lærke vandt Dunedin Campings internationale trampolinkonkurrence som hoppebolden. Det var sjovt. De store piger skabte en flot leg for alle. Nicolai lavede baglæns kolbøtter på trampoliner, da han så, at han måtte oppe sig noget med alle de dygtige piger. Vi nød at snakke og lege med dem.

Vi kørte sydpå fra Dunedin af South Scenic Route. Første stop var Tunnel Beach, der er etableret af William Larnach, som også byggede slottet, vi så for to dage siden. Han har i sin tid hugget en ret lang tunnel igennem klippen, så hans døtre kunne komme til at bade helt ugeneret. Sådan. Nu er det et pænt stykke fra slottet, bølgerne var massive, og det var koldt, da vi var der. Vi havde altså ikke badet der, selvom vi havde fået bygget sådan er tunnel. Turen ned til stranden var sej over stejle marker og klipper og med frådende bølger.

Ved Nugget Point travede vi igen tur af bjergsiden – oftest uden afspærring.Stejlt og langt ned. Ungerne var nu eksemplariske. Vi gik ud til et skønt gammel fyrtårn, som ligenede Rasmus Klumps Fyrtårn. Flot udsigt. Tydeligt at se, hvordan vandet slider på klipperne og former dem. Masser af søløver og havfugle i vandet. Vi mindedes den søløve, vi krammede i Cirkus Benneweis hjemme i KBH. Den var sød, men glat, våd og lugtede af fisk. På vej ud til fyrtårnet stoppede vi ved udsigtspunkt med observationsstade, hvorfra vi så pingvinerne. Herfra så Nicolai de første søløver – og på utrolig lang afstand.

Vi stoppede et roligt sted ved vejen med god udsigt. Det var vores første nat helt uden campingplads. Mette frøs og sov uroligt, mens regnen styrtede ned. Det var hundekoldt om morgenen. Samtidig forfriskende blot at være sig selv og sidde og se ud over fårene og Catlins grønne bakker og floden.

Skriv et svar