Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Chokoladefabrik

Cadburys Chokoladefabrik ligger i Dunedin. Herfra forsyner de NZ med et enormt udvalg af chokoladetyper. Enkelte i mørk chokolade med høj kakaoprocent, men det meste i lys chokolade med endeløse smagsvarianter, som det er ret deprimerende at høre om, hvordan de laver. Ikke desto mindre er vi nu ved at smage os igennem en del af udvalget. Vi havde allesammen set filmen Charlie og Chokoladefabrikken med Johnny Depp, så ungerne synes godt, at der måtte være floder med flydende chokolade i store mængder derinde. Det var der næsten også. De kundemindede mennesker havde bygget en silo udelukkende med de formål, at besøgende kunne få lov at se 1 tons flydende chokolade vælte ned fra toppen. Sejt. Lærke ville gerne lige have stukket en finger frem for at røre og smage. Alene til påske laver de 40 tons påskeæg til de knapt 4 mio NZere. Vi måtte starte chokolademaskiner, se chokoladenisser lave ulykker, Nicolai og Lærke måtte lege at de kørte i de gamle lilla chokoladebiler, og vi kunne læse om Mayaernes oldgamle forhold til chokolade og tænkte på vores dejlige rejse til Mexico sammen med Birgitte i 2000.

Om eftermiddagen nåede vi at gå en tur op og ned af verdens stejleste vej. Dunedin er med sine stejle gader, bygget som den er på bjergene, bestemt ikke en by, der tiltaler Mette som et sted at bo. Ellers en rig by, pga havnen og tidligere guldgravere og hvalfiskere. Det var skotterne, som kom hertil først. Byen ligner Edinburgh med bjergene og de stejle gader. I mange år ville skotterne bestemt ikke integreres med englænderne, og jobannoncer tilføjede ublu “englishmen need not apply”. Det blev også stedet med det første whiskydestilleri i NZ. Rigdommen gav også byen landets første universitet, og vi kan sagtens mærke, at det er en universitetsy med de mange unge og byens tilbud. Vi kørte en del rundt derude, og campusmiljøet ser ud til at være godt.

Vi mødte Bodil, Tine, Lotte og Peter fra DK, som er hernede for at vandre. Søde mennesker, og det er jo DK, så vi har naturligvis flere fælles bekendte… 🙂 Børnene er så glade for at lege sammen. Dejligt.

Skriv et svar