Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Hovedstaden Suva

Hovedstaden var en spændende oplevelse. Fijiere synes, den er hektisk. Vi synes, det var en lille by med 170.000 indbyggere. Havnen var enten en travl industrihavn eller en kirkegård for rustne skibe på koralrevet. Fængslet ligner et tegneserie fængsel med grå mure med tårne og pigtråd. I samme ende af byen er busstationen og markedet. Kaotisk og lige til madforgiftninger. Busserne har åbne bagagebokse, der mest ligner en hardsleeper kupe, som Kinas statsbaner vist kalder det… 😉
Forsiden af dagens avis var en ulykke, hvor bussens bremser (?) gik i stykker op af bakke, hvorefter bussen stuvende fuld trillede baglæns ned af bakken igen og landede i grøften. En kvinde blev dræbt, 6 kom på hospitalet og resten var ikke overraskende ret chokerede. Vi er taknemmelige for at have råd til en ordentlig udlejningsbil.

I den anden ende af byen er den rigere, mere europæisk, fyldt med hoteller, projektorganisationer som UNDP, South Pacific … Fund og Greenpeace. Her er regeringsbygninger, vores hotel JJs on the Park og biografen, hvor vi så Open Season. Den film fik Nicolai til at le højt i over 1 time, så det var da det hele værd. Nicolai og Lærke var helt oppe på mærkerne over, at det var en rigtig biograftur med popcorn og blandet slik.


Nationalmuseet nåede vi også med stor flot katemaran/outrigger med sejl, spyd, 4-takkede kannibalgafler, smykker af hvaltænder mm. Det britiske sås bla. ved klokketårnet, som vi også lagde mærke til mange steder i Hong Kong. Fijis mode er sjov – en skulptur af en vigtig
mand… iført pingvinjakke og nederdel. Et smart ungt par i byen – hun i stramme cowboybukser, han i nederdel til lige under knæene. Politi i hvide nederdele med takker for neden. Soldaterne ved alle checkpointsne nøjedes dog med at krydre camoflageuniformerne med turistede solhatte (ahemm red.: patruljehatte som eliteenhederne ofte bruger) og diverse moderigtige solbriller.


Skriv et svar