ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Svampe og kinesiske lamper

Skovene var store, kølige og fugtige. Der hang lav fra træerne – det blev kaldt kinesiske lamper. Lærke var mest fascineret af de burrer, der satte sig i tøjet. De lignede blomster, men skilte ad som en hvid mælkebøtte.
Svampe var der også masser af. Vi testsmagte en hvid træsvamp, som kaldes “indian bread”, fordi indianerne spiste mange af dem.

Blomsterne vi så her var kløver, margueriter mm, som i Danmark. Derfor kastede vi os over svampene i stedet. De var nemlig specielle. Nicolai sagde, at det var ligesom at være med mormor og morfar i skoven og plukke svampe. Bortset fra, at de altså samler de spiselige og tager dem med hjem til maden. Nicolai fik løftet en pæn stor sten, så vi kunne se, hvordan svampene voksede nedenunder den og ud under den.