Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Ræveunger og slædehunde

2 nysgerrige og legesyge ræveunger nærmede sig udkanten af skoven for at se om de kunne redde sig en lækkerbisken. De løb længe rundt lige ved siden af os. Slædehundene besøgte vi også. Alt sammen på turen i bjergene, hvor naturen var storslået. Vores guide, Jeanina, var super sød og sjov. Hun lavede dramatiske ture ind i skoven med tykke grene som broer over “enorme” kløfter. Lokkede rævene nærmere. Tryllede i bilen, så ingen kedede sig på køreturene, delte slik ud, havde terninger med som Nicolai lykkedes at lave to sider på, og fik Lærke og Nicolai til at synge i mikrofon. Et stort hit.
Vi startede vores vandretur med en flot udsigt over søer og bjerge, og så vandrede vi ellers ned til søerne. En super dejlig tur. Det skulle være et rigtig godt skiområde om vinteren, dvs juni til oktober. Her er mest langrend, men især et enkelt sted har så godt slalom at en gruppe professionelle var der de fire europæiske sommermåneder sidste år for at træne. Vi spiste frokost i et skisportssted, hvor hele familien er engageret. Faren tog til antarktis og var den første argentinske ekspeditionsleder med hundeslæde dernede ifølge de lokale. Han var officer, men forlod militæret, da de ikke bakkede op om hans ekspeditioner. I stedet købte han et skib og arrangerede det første lokalt arrangerede krydstogt fra Ushuaia til Antarktis. Desværre var det en anden kaptajn og ekspeditionsleder på ekspedition nummer 2. Skibet gik ned, alle blev reddet, men mistede deres ting. Han solgte skibet, og betalte alle erstatning. Så kom konen på banen, og sagde at det kunne de godt klare, og så åbnede de skisportssted og restaurant. De fik tre børn, hvor sønnen nu har et firma der arrangerer adventure ture i området. Den ene datter arbejder i restauranten og er eliteskiløber. Den anden datter var også eliteskiløber, men døde af kræft. Den sorg kom faren ikke over, og døde for tre år siden. Men resten af familien kører stedet videre, og det er bestemt fuldt af liv og atmosfære. Hermed anbefalet til eventyrlystne skientusiaster, der ikke kræver at områderne er totalt toptrimmede til luksusturisme.