Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Fødselsdag i Rio

Så blev Mette også 35 år – og her er 35 grader varmt… ca. 10 gange så varmt som i DK lige nu. Fødselsdagssang fra morgenstunden og tegninger fra Nicolai og Lærke – dejligt.

Mettes studieveninde fra MA kurset, Patricia, er brasilianer og bor i Rio. De mødtes om morgenen til en tur på Ipanema og en god snak.

Derefter tog vi i Botanisk have. Det var superspændende med info om kødædende planter, orkideer, palmer, bromeliaer mm. Legepladsen og cafeen var også gode, så vi brugte eftermiddagen her – og mødte sågar en dansker, Peter, fra Dronningmølle som også rejser rundt hernede. Et træ med rødder der gik op i sjove knogle, smukke fugle, kanonkugletræe med kanonkuglefrugter og flotte lyserøde blomster. Spændende.
Utroligt som der er blevet kæmpet om Brasiliens nationaltræ – det er hårdtræ og velegnet til skibsbygning… så det ville mange af søfarernationerne selvfølgelig gerne have fat i. Carstens historieinteresse blev straks vakt.
Den gamle krudtvandmølle lå midt i den botaniske have og var ret fascinerende – både som konstruktion og ved de metoder salpeter, svovl og kul er blevet malet på her.

Vores stamrestaurant i Rio besøgte vi lige en gang til og fik et helt skib med sushi til Nicolai og Lærkes vilde jubel. Nicolai og Lærke fik elastikker på pindende af den flinke tjener og nød derefter at spise med toptunede pinde igen – de gik målrettet efter alt med laks og tun i størst mulige stykker – og da helst sashimien… de er ved at blive lidt hårde at dele sushi og sashimi med 😉


Godt trætte efter en dejlig dag drak vi aftenkaffe på værelset, mens vi sorterede billeder og bloggede.

Skriv et svar