Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Kødædende planter

Kødædende planter i botanisk have var dagens mest fascinerende planter og drama. Nicolai og Lærke ville gerne have fodret dem. Vi så planter, der lokker insekter ned i vaser, hvor klister holder dem fast. De bliver opløst og fordøjet med enzymer. Det er altså ikke kun Novozymes, der har set, hvor nyttige de kan være 🙂

Andre indfanger insekterne med lange fangarme eller lukker sig sammen om dem.

Bromeliaerne kendte vi mest som danske stueplanter og ananas, men en del af dem viste sig at være kødædende. Vokset på bladende gør dem næsten usynlige for insekterne, der flyver ind i bladende og falder bevidstløse ned i væsken mellem bladene, hvor de bliver opløst og fordøjet. Junglen er et barskt sted.

Skriv et svar