Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Spontane ørkentornadoer

På vej fra Arica mod syd til Iquique… en tur henover sandbjergene og dalene fra 0 til 1400 m’s højde af adskillige omgange. Nicolai er blevet lidt forkølet af skiftende aircon, og synes det gjorde møgondt i ørerne, når vi kom højt op, øv.

Imponerende…. pludselig 1-2 km foran os dukker en hurtigtflyvende støvsky op. Den bevæger sig på tværs af vejen og snurrer rundt, mens den hvirvler støv op til et par hundrede meters højde.
Det lignede noget ungerne har set på tegnefilm – de var lidt bekymrede for om den her også kunne suge en bil med op – meeen heldigvis er den her ret uskyldig. Vi holder høfligt ind til siden og lader den passere 3-400 m foran os altimens et par modkørende biler kommer igennem støvskyen. Håber de har nået lukke vinduerne og slukke for airconditionen inden de blev “sandblæst”.

Videre ned ad highway 5 kom vi til Humberstone – en forladt nitrat mineby – eller på godt dansk salpeter – lidt afhængig af om man bruger det til gødning eller konservering af mad. Der var også en udstilling af plakater fra deres gamle eksportmarkeder – heriblandt DK.
Ganske sjovt at gå rundt i en spøgelsesby midt i ørkenen – alt knirker og man kan gå ind overalt – vi fandt dog ikke nogen levende spøgelser, selvom vi ledte grundigt.


Skriv et svar