Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

På krokodillejagt om natten

Natsafari med båd på amazonfloden, hvor vi søger ind mellem træerne tæt ved kysten, fanger en krokodille og tager den ombord. Standardaktivitet ved udflugter ind i amazonjunglen, og utroligt spændende. Dyrevelfærden er nok ikke helt i top, men krokodillen blindes af det skarpe lys fra projektøren, sidder helt stille og slippes fri igen hurtigt, hvorefter den med et slag med halen er væk – på vej ind for at jage videre efter fisk og fugle. Vi sejlede i en lille båd i mørket. En lokal guide stod foran med en projektør og fandt krokodillen, fordi dens øjne lyste rødt i lyset, helt ligesom vi havde set i vådområdet Pantanal. Han vadede barfodet ud i vandet og fangede den! Det mest farlige ved det skulle være at komme til at træde på en rokke. Hmm. Vi fik ikke lige lyst til at soppe sammen med ham. Vi ville til gengæld meget gerne ae hen over dens skind. Lærke havde kæmpet for at holde sig vågen og var høj af oplevelsen – og faldt om at træthed lige bagefter. Nicolai fik en lang snak med vores guide Marco Angelo om krokodillens tænder, dens køn, dens øjne mm. Det var en to-årig hun.

Der blev grinet en del, da Mette skulle holde den og den tissede på Ingers kjole! Inger og Mette fik den om halsen som boa, mens Marco holdt godt fast, så vi ikke mistede et øre. Da vi var der, var det bare rigtigt at gøre. Når vi bagefter sagde det til hinanden, syntes vi det lød lidt vildt.

Skriv et svar