ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Vi så jaguarer, krokodiller, bæltedyr, myresluger og fugleedderkop!

Vauw sikke en aftensafari. Vi tog afsted kl 2030 og i løbet af et par timerhavde vi set så mange dyr, vi ellers kun ser i ZOO. Vi kørte i en bil med en guide Viktor, som er vokset op herude og så en chauffør. Viktor stod med en stærk projektør og var fænomenal til at finde dyrene.
Det første vi så var 3 jaguarer! Den ene gik langs grusvejen, de to andre stod lidt inde i krattet. En spiste. De var tæt på et vandhul. Det var simpelthen fantastisk at se de 3 store, store og elegante rovdyr så tæt på. Viktor talte sågar til dem, og de svarede! Nicolai og Lærke var virkelig opmærksomme, for vi har læst Isabel Allendes City of Beasts, hvor hovedpersonen Alexander har en jaguar som sit totemdyr, noget Lærke har overtaget. De mixede virkelighed, fantasi og alle de store kattedyr vi har set i utallige ZOO verden over – og var virkelig på.

Ranchen hedder Caiman, og det er også navnet på den enorme bestand af alligatorer. Hvor var de seje, som de lå og fiskede midt i stømmen med åbent gab. Een ved den ene side af strømmen, tre i den anden, og så alle de andre lysende øjne ude i søen, der hver især var alligatorer.Vi så to af de store myreslugere, som netop er gået fra “endangered” til “threatened” på de internationale lister over truede dyr. Det er jo rigtig godt. De er virkelig store med skarpe kløer, så de kan slå hul i termitboerne, og stikke deres lange tunge derned og suge myrene op. De spiser ca. 30.000 myrer/termitter om dagen! Den ene var kommet ind i en af de ansattes haver, så vores guide var lige henne og lukke havelågen op, så den kunne gå ud igen.Ellers så vi bla. det sjældne bæltedyr med 9 bælter, et par ræve og masser af fugle. Vi var helt overvældede. Da vi så kom retur til ranchen, så sad der såmænd en stor fugleedderkop på trappen.

Skriv et svar