ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Vi snorkler med en haj

En 1 m lang haj på 2 meters afstand på helt lavt vand, det var alligevel så spændende at både Nicolai og Lærke tog snorkelmaskerne på og stak hovedet under vandet – mange gange! Vi var i poolen ligesom to dage tidligere. Denne gang gik Rogerio med os i vandet, for at være sikker på, at vi fik set den haj, der var der. Det var jo super sødt af ham. Han inspirerede ungerne til at snorkle rigtigt, og de fik hovedet under vand med masker på rigtig mange gange på den halve time, vi var i vandet. Det sejeste var klart hajen. Nicolai var især fascineret og svømmede tættere på den, så de lå på 40-50 cm vand, 2 m fra hinanden og kiggede direkte på hinanden. Mette var klar til at trække ham om bag sig, men det blev (naturligvis) ikke nødvendigt. Hajen svømmede rundt 2-8 m fra os. Vi så søpindsvin og masser af fisk igen, og krabberne pilede rundt om tæerne på os, da vi gik op.
Tidevandsbassinet Atalaya og skildpaddestranden Sueste ligger tæt på hinanden, så vi tog en svømmetur til ud til skildpadderne. Rogerio svømmede med en redningsring, som Nicolai og Lærke holdt fat i. Mette snorklede ved siden af. Mette og Rogerio så på skildpadder og varslede, hvornår de kom op til Nicolai og Lærke. De jublede, når skildpadderne stak hovedet op af vandet. Vi kunne dog ikke få dem til at stille ansigterne ned i det mørke, dybe vand. Mette var fascineret af, hvordan skildpadderne lå i læ bag koralerne på bunden, af den 1,5 m i diameter store rokke, og af de enorme stimer af små gennemsigtige fisk. Vi havde det sjovt. Rogerio sang for ungerne på vejen ind, og Lærke sang “papegøjen fra Amerika” fra Kardemommeby på dansk for ham.

Skriv et svar