ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

FORTÆÆL!!! – Historier om Alexander og Eragon

Vi fortæller stadig mange historier for hinanden, og vi nyder det. Den 17.4, da vi havde været ude og svømme med skildpadder på Fernando de Noronha, rørt dem, svømmet med rokker og drillet murænebarnet, så dens mor kom frem, så spurgte Christian Nicolai, hvad det bedste havde været den dag. Nicolai: “Jeg skal lige tænke mig godt om… det var, da mor fortalte historie!” Så smeltede Mette jo helt, og ungerne fik en hel times godnathistorie!

Christian fortæller videre på eventyrene, som drageridderen Eragon og dragen Saphira oplever. De har nu fået følgeskab af to børn, der hedder Ehlers og Helene. De har været rundt i Brasilien, de samme steder som os, og de høje klipper på øen Fernando de Noronha er ideelle landingssteder for drager. De har naturligvis besøgt havdragerne, og befriet delfiner, der var blevet fanget i en bugt mellem kysten og en ny olieboreplatform. Med udsigten over São Paulos smog og Newsweek-tema om FNs klimarapport in mente, gik Eragon også igang med at finde på måder at forhindre polerne i at smelte. Nicolai bidrog entusiastisk med masser af kreative løsninger, mens Christian fortalte og fik vores egne oplevelser, Nicolais forslag og fakta til at gå op i en højere enhed uden i øvrigt at bekymre ungerne.


Mette fortæller videre om Alexander og Nadia, deres farmor Kate, der skriver for (Inter)National Geographic. Historierne startede i Isabel Allendes bøger City of Beasts i Amazonjunglen, og det var jo sjovt, da vi var i Amazonjunglen med vores egen farmor Inger. I Den gyldne drages rige var de i Himalayabjergene (Bhutan, Tibet og Indien). Siden har Mette så ladet dem besøge Pantanal i Brasilien, hvor de var ude på 5 forskellige ranches for at skrive om naturen og dyrene, og ikke mindst finde alle de onde, som ikke passer på dyrene. Alexander og Nadia, der er 15 år og børnesuperhelte, måtte naturligvis lære at ride, sejle i kano mellem krokodillerne, sætte fuglekasser op til hyacinth macaw-papegøjerne ligesom i papegøjeprojektet og beskytte jaguarene, som de gjorde i jaguarprojektet, vi besøgte. Nicolai insisterer på, at det skal være de godes kamp mod de onde, og at der skal være action, så en ond ranchejer, der fangede sjældne dyr og proppede dem på lastbiler for at sælge dem til en ZOO, var også med – de blev skudt på og fanget, men fik ham anholdt af politiet, mens helikopteren med kamerafolkene dækkede det, så det kunne blive sendt på (Inter)National Geographics TV-kanal. Det var så højdepunktet efter beskrivelsen af tre andre ranches, hvor de skulle løse problemer og mysterier og passe på dyrene, og oplevede masser som vi havde oplevet med myreslugere, bæltedyr, fugleedderkopper og cowboys.

Lige nu er Alexander og Nadia i gang med et stort projekt om skildpadder – de skal redde skildpadderne i Brasilien, ligesom skildpaddeprojektet i Praia do Forte arbejder for. Det indebar bla. at afsløre den onde Ze Maria på øen Noronha, som serverer skildpaddesushi i sjældne skildpadder. Manden eksisterer og har en rigtig fin restaurant på øen, hvorfra han nu præsterede sådan et enormt macho-ego, at Mette måtte bruge ham som rollemodel for skurken. Igen har Alexander og Nadia måtte lære at snorkle og dykke for at opleve alt det vi har oplevet med skildpadder, hajer og sushi. Næste del af projektet er at finde en kone til skildpadden Lonely George på Galapagos, helst uden at blive holdt fanget af pirater på en lille ø alt for længe. Til sidst skal de sikre at der kommer bedre fiskemetoder, så fiskere ikke kommer til at fange skildpadder og delfiner, så der må de nok til Fiji, hvor Lærke fodrede skildpadder på sin fødselsdag i en lille Zoo med gode naturbevarelsesprojekter.

Nicolais oftest gentagne opfordring på rejsen har været “Fortææl” – “Fortææl, så giver jeg dig et kram”. De holder af gode historier, som film, som bøger, og da farmor havde nogle hekse-læsebøger med, så blev det en absolut sejr, da de begge kunne læse dem højt for hinanden og os. Så nu får vi også læst godnathistorie højt.

Skriv et svar