Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

São Paulo – en utroligt stor by

São Paulo har vist 15 mio. indbyggere. Den var så stor, at det var lidt uvirkeligt. Vi tog derfor op i byens højeste bygning, for at nyde udsigten og en kop kaffe og få en fornemmelse af udstrækningen – 5 gange Paris! Vi troede faktisk, at det var den forkerte bygning, vi var kommet til. Den var nemlig ikke ret høj. Hmmm vi havde læst, at det skulle være Sydamerikas højeste bygning med 42 etager. Så gik det op for os, at den rent faktisk var høj, men at vi sammenlignede den med de højhuse, vi har været i i Kina, hvor 88 er et lykketal – godt for kejseren og Feng Shui… så der havde vi været oppe på 88. etage, hvor dette “kun” var 42 etager. Udsigten var nu fin – men samtidig deprimenrende, for hvor var der meget smog/forurening over byen. Der lå simpelthen en tyk grå tåge fra højhusene op til skyerne.En buet kontorbygning ved siden af var designet af den 100-årige brasilianske arkitekt Niemeyer, som havde tegnet hovedstaden Brasilia. Beton… Igen har vi set stor rigdom og meget meget stor fattigdom. Mange hjemløse. Det er ufatteligt, at landet ikke kan finde ud af at omfordele bare en smule. Der er jo ikke lige grund til at give et så rigt land ulandsbistand… men masser af fattige har brug for hjælp, de får den bare ikke af deres egne landsmænd.Vi nåede at lære, at spejderbevægelsens stifter, Lord Baden Powel, også havde startet spejderbevægelsen i provinsen São Paulo i Brasilien. Der var nemlig en buste af ham i parken på Republikkens Plads – ikke langt fra opfinderen af verdenssproget Esperanto og mange andre.

Skriv et svar