ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Mao 30 år efter, pandaer og Disney-opera

Vi var super tidligt oppe = 7. Klar til at besøge Maos mausoleum. Lidt en studieskade for Mettes vedkommende.
Alt hvad vi reelt så af Mao var et stort lysende gult hoved, der fint kunne være lavet i plast med en pære inden i. Det var nu en fin lille oplevelse at se kinesernes nysgerrighed og/eller respekt. Vi blev lidt bekymrede for køens længde, da vi så CNN til morgen, og de havde et indslag med Maos (manglende) relevans for Kina i dag. Det viste sig nemlig at være 30 års dagen for Maos død.

Vi satte igen en af vores drager op på den Himmelske Freds Plads, hvor mausoleet ligger. Sjovt! Tilbage til hotellet til leg mm, og så afsted til Beijing ZOO. Positivt: de 4 søde bambusspisende pandaer og abernes meget legetøj. Negativt: De store katte i bittesmå bure uden aktivering og gæsterne der sprøjtede vand på panteren, og fodrede bla bjørnene så de opførte sig som dresserede dyr. Kineserne gør bestemt ikke altid, hvad de får besked på – hvad enten det er fodring eller det tilsyneladende var en populær legeplads med elefantskulpturer som viste sig at være skulpturer, der ikke måtte klatres på,

Beijing opera var både dejlig og lærerig – og bare for meget. Forestillingen var først 1930, så selv om Lærke havde sovet til middag, så holdt koncentrationen ikke lige til kl 21 – trods figenstænger og slik. Vi nød det nu. Lærke så havfruen Ariel og havfolket slåes mod en ond gammel munk og hans soldater, hvor lederen havde Mickey Mouseører. Ariel sloges lige så godt som Mulan, så hun var sej. Da vi så den forbudte by, var det der, hvor Mulan reddede kejseren af Kina, og muren var der, hvor de onde kravlede over, da de kom ind i Kina- også i Disneys Mulanfilm. Sådan, når man er 3 år, så er Kina = Mulan og pandaer.

Dagen sluttede på det nærliggende bageri, hvor vi fik kaffe og is og pjattede med personalet. Christian lærte ungerne at bruge kameraet, og Nicolai tog fotos af dem og kagerne, hvor den ene var pyntet med en drage.

One thought on “Mao 30 år efter, pandaer og Disney-opera

  • Anonym

    Hej alle 4!
    Sikke mange ting I har oplevet allerede – det var nogle flotte drager I satte op på den himmelske fredsplads 🙂
    Knus fra
    Morten, Dikte og Amalie

Skriv et svar