AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Underjordisk mausoleum og Shanghais hutonger – og teknologi

Tidligt op – så kunne vi nå at se endnu et mausoleum for endnu en kejser – mausoleet ved Yangling på vejen ud til lufthavnen. Denne gang for kun 1900 år siden, så hans velærværdighed havde modereret sig til at bygge sin gravplads igennem 8 år (fremfor 37år), soldaterne var nu kun ~60 cm høje og det var langt mere begrænset, hvor mange liv projektet havde kostet. Utroligt spændende at se hvordan man har kopieret livet over i graven med husdyr som heste, køer, får, geder, grise, hunde og høns i massevis. Enkelte hestevogne. Både mande- og kvindefigurer. Alle figurerne er i dag små og nøgne, for deres silketøj og træarme har ikke klaret små 2000 år under jorden. Lærke var fascineret af, at en voksen mand som kejseren tog 10-100.000 dukker med sig i graven.
I museet så vi en supercool 3d-biografforestilling som nærmest var taget ud af en science fiction. 60 cm høje 3d-hologram-personer bevægede sig rundt blandt antikviteter i forskellige scener og Christian har stadig ikke helt luret hvordan de har skruet dette sammen – men flot, instruktivt og imponerende var det i hvert fald.

Fly til Shanghai = uproblematisk.

Vores hotel i Shanghai ligger midt i et kvarter med hutonger – de gamle, lave og fattige huse. Vi gik en tur i området og kunne tydeligt se, hvordan husene buldozes for at gøre plads til skyskrabere. Når vi samtidig havde lugten … af fattigdom, affald og toiletter midt i en restaurantgade, så er enhver nostalgi væk for os. Udviklingen virker som et reelt fremskridt – og hvor er der mange skyskrabere, og hvor er de høje, og hvor bygger de mange nye skyskrabere overalt … det er helt utroligt!

Lærke har lige skrevet sit navn for første gang, Nicolais store nummer er at regne. De nyder at kunne hoppe i 3 senge ved siden af hinanden. Christian og Mette er ved at have styr på fotos og får læst bøger om Kina. Dejligt at rejse sammen!

Lidt teknologi ….
Bloggen her bliver i øvrigt skrevet på vores medbragte Nokia telefon (9300i) og afleveret online til blogger via e-mail over gprs eller af og til over et åbent wireless netværk, selvom de åbne netværk dog er overraskende få her i Kina. For at holde gprs-telefonregningen nede – Kina gprs = ca. 55 kr/Mb – surfer vi via Opera Mini (10% af båndbreddeforbruget af en almindelig browser) og det foregår – argh – via et Telmore abbonement, som dog kun kan skabe forbindelse til udlandet når man bruger Sonofons gprs-proxy. Spørg ikke om hvordan vi fandt ud af det – men heldet følger de tossede!
På telefonen tømmer vi vores (gmail) mail-accounts via imap-s og henter mailheaders og size info inden vi vælger hvilke mails vi henter ned.
Hermed også baggrunden for at der ind imellem et par dage efter et indlæg er postet dukker billeder op – dem lægger vi først op fra netcafeer eller måske wifi-hotspots når teknologipuslespillet mellem flickr, blogger, nokia9300i og nokia-opera samt kamera er gået op i en højere enhed. Næste gadget-anskaffelse bliver nok et miniature wifi accesspoint da ret mange af hotellerne tilbyder (rj45) internet på værelserne uden beregning hvis man altså har en pc eller lign. med.

Skriv et svar