AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Skyskrabere og cheerleadere

Skyskrabere så langt øjet rakte i alle retninger i 340 metes højde… og overalt, hvor vi endnu har været – og selv om vi bor centralt, så er det i sig selv et ret stort område. Shanghai er stor – større end Beijing, tempoet er endnu større, velstanden har tydeligvis eksisteret her i længere tid – på godt og ondt qua kolonitiden. Spændende og børnevenligt museum om byens udvikling med vesteuropæernes rolle og hverdagslivet vist med voksdukker – interessant at se vores egen kultur fra den vinkel.

Vi startede dagen tidligt med en dans sammen med lokale på the Bund, dvs. på promenaden langs floden lige i centrum med de smukke gamle huse i europæisk arkitektur lige ved siden af os, og skylinen fra de fascinerende skyskrabere lige på den anden side af floden. Skyskrabernes arkitektur er modig, diverse tage og andre detaljer bruges for at give dem stil og personlighed hver især. Anyway, Mette tog en svingom med Lærke, inden vi satte drage op. Det var enormt sjovt, indtil dragen desværre faldt ned på på den 6-sporede vej og blev kørt ned – ingen trafikuheld! – og dragen kan repareres.

Tunnel under floden med små vogne med glasvægge til alle siden og masser af laser- og neonlys i alle farver, der skal minde om hav, fisk mm. Som en tidsrejse. Sjovt.

Orientens Perle er et smukt tårn, hvor lyserøde perler løber ned i en jadeskål, som kineserne poetisk siger. Vi nød udsigten fra 269 meters højde – og fra 90 m, hvor vi kunne le lidt af, at der lå to tennisbaner og en golftræningsbane på nogle af de dyreste byggegrunde. Nu ser børnene tårnet overalt og får en succesoplevelse ud af at genkende dem.

Shanghais højeste hus er 420 m højt – øverste etage, 88. etage er 340 m oppe. Her måtte vi jo op, og så kunne vi pludselig se ned på det tårn, vi netop havde stået i. Det synes Nicolai var spændende.

Festivaller med besøgende dansegrupper fra andre lande er populært… vi har set flere. Klart sjovest har det været at se cheerleaders fra UCLA i Californien. De er flotte med korte skørter, lange ben og langt løst hår… og så er de virkelig dygtige gymnaster med sexet koreografi. Mette, Nicolai og Lærke nød gymnastikken, som de jo selv går til. Christian nød pigerne – og det samme gjorde virkelig mange kinesiske soldater, som klumpede sammen lige foran og fotograferede flittigt…

Skriv et svar