AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Hello Kitty sushi og markeder

Nicolai og Mette har genopfrisket deres ønske om at have hund, stor fuglevoliere med farvestrålende fugle og stort akvarie med farvestrålende fisk, helst cast’et fra Find Nemo med klovnefisken Nemo, hans ven den blå Dory etc.

Markeder er Hong Kong virkelig god til – hele gader i Kowloon er lavet til gågader og andre er simpelthen en gade med 20-50 ens forretninger.

Vi har besøgt Victory Street med dyrehandler, hvor hundehvalpe går rundt i store bure lige op af de store vinduer ud til gaden, så man rigtig kan forelske sig i dem.

Fuglemarkedet betød bekymring for fugle-influenza for Christian, mens børnene og Mette lod sig opsluge af fascination for de smukke fugle i alle farver og deres fine sang – især den lille med mørkeblå ryg og mørkegråt bryst. Smukke bure af træ og bambus med små porcelænsskåle til vand og frø. Mange mænd, som kom med deres fugle og hængte burene op i træer og særlige stativer, så fuglene kunne få frisk luft og selskab mens mændene kunne få… nå ja, det samme.
Aftenens CCTV9 (kinesisk engelsksproget nyhedskanal) meldte om udbrud af fugleinfluenza i nordvest-Kina, og om højsæson her i efteråret, hvor trækfuglene tager afsted.

Blomstermarkedet var dejligt for Mette, som holder så meget af blomster og haver. Duften af friske blomster var overalt. Der var alle dem, vi forventede – bambus, orkideer (mest dem vi kender hjemmefra, men også smukke vi ikke har set før) og lotus. Vi købte lyserøde lotus…meget smukt og kinesisk…og lyserødt – 5 stk til 7,6 kr = noget mindre end hjemme…
Der var også alle de helt almindelige blomster, som Mettes farmor har i haven og stuen. Der var de smukke blomster Mette havde i brudebuket fra hhv. Afrika og Sydamerika…store buketter med afskårne blomster, sløjfer og glitterpapir… frit uslynget honning, der sad i biernes egen struktur på grene, så kunne man efter vægt købe sin egen lille bikube, som man kan skære et stykke af med ekstraordinært frisk honning… det smagte strålende og var fascinerende.

Harmoni og sågar rigdom opnåes/fremmes med et par guldfisk, såååhhh de er populære. En hel gade med Nemofisk = klovnefisk, Dory-fisk, guldfisk i plasticposer hængende i varmen, orange guldfisk i alle prisklasser, der for os nok er forskellige, meeen ikke 25 kr til 400 kr forskellige!

Vi nåede også et almindeligt marked med tøj, frugt mm på vej hjem, plus at hente aftensmad fra det lokale supermarked… sushi for anden dag i træk på værelset. I dag med fisk farvet lyserødt og formet som Hello Kitty, Lærke guffede 3, mens Nicolai fortsat mener, at laks er det bedste – oldemor Harriet hjemme i Esbjerg med de stolte laksetraditioner vil blive stolt af sine lakseelskende oldebørn og sikkert tænke tilbage på dengang vi introducerede hende til sushi.

Blæksprutte har ungerne så også fået smagt. De synes, de er lidt sjove med sugekopper på armene, men er nu ikke så imponerede over smagen, uanset at Mette kan lide det.

Christian har ved selvsyn konstateret, at Shanghais Cybermarked er en bleg kopi i forhold til Hong Kongs elektronikgader. Vi er nu de glade ejere af en bærbar, da internetforbindelse er gratis på alle hotelværelser, mens lån af PC er dyrt og enormt langsomme forbindelser, så vi er timer om at uploade fotos til Flickr. Nu kan vi lade den køre på værelset om aftenen/natten. Vi har for første gang købt Apple – designet af både hardware og software er simpelthen så lækkert. En helt anden liga end almindelige bærbare med MS (Lille Blød).
Christian er lige kommet ind af døren med den, og Mette har straks rettet i rækkenfølgen på nogle blogindlæg…uden at Christian først skulle bruge timer på at sætte den op. Skønt.

Skriv et svar